Lotte van Leeuwen en haar moeder Beeld © Instagram @lottleeuw

Kijkers raken niet uitgepraat over Lotte in Steenrijk, Straatarm

09 december 2020 21:44

Het is elke week weer schrikken voor de kijkers van 'Steenrijk, Straatarm'. Het programma laat het verschil tussen welvarend en arm zien en dat komt altijd hard binnen. Deze keer deed Lotte, die bekend werd door 'Love Island', mee aan de show en de reacties daarop zijn niet mals.

"Het wordt tijd dat Lotte misschien eens iets echt nuttigs gaat doen met haar leven"

Lotte en haar moeder zitten er warmpjes bij en ruilden hun leven een weekje voor dat van het gezin van Petra in Steenrijk, Straatarm. De Love Island-deelneemster heeft haar vermogen gegeneerd met modellenwerk en influencer-dealtjes op social media. Bovendien heeft ze het altijd al lekker gehad thuis, zo blijkt uit het verhaal van haar moeder. Petra lijdt aan fibromyalgie en kan dus maar zeven uur per week werken. Daarnaast moet ze haarzelf en haar vier kinderen onderhouden van 100 euro per week. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kijkers reageren geschokt op budgetkloof in Steenrijk, Straatarm

Het kleine bedrag maken Lotte en haar moeder nóg kleiner, omdat ze maar met zijn tweeën zijn. Ze schrikken ervan. "Het komt wel binnen", aldus Lottes moeder. "Je gunt hen dan ook meer geld." Petra en haar kids krijgen 1500 euro leefgeld voor de ruilweek. Zij kunnen hun ogen nauwelijks geloven. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Steenrijk, Straatarm-kijkers zetten vraagtekens bij relatie rijk gezin

De kijkers van Steenrijk, Straatarm uitten via social media hun kritiek op Lotte. 'Het wordt tijd dat Lotte misschien eens iets echt nuttigs gaat doen met haar leven in plaats van filmpjes te maken en te delen die helemaal nergens over gaan', aldus één kijker. 'Toppunt van armoe, geen inloopkast hebben. Ja het bestaat echt Lot, drama', laat een ander weten. 'Het erge is dat die schattige meisjes nu ook influencer willen worden', vindt een derde. Nog een ander vindt het 'wel zielig voor Lotte dat zij niet meer kan tennissen'.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ontroerend verhaal over weggepest gezin in Steenrijk, Straatarm

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Welvarend koppel Steenrijk, Straatarm overladen met kritiek

Steenrijk, Straatarm kijk je hier terug. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!