The Handmaid’s Tale Beeld © MGM

Praise be: vijfde seizoen The Handmaid's Tale in aantocht

11 december 2020 13:44

Praise be! 'The Handmade's Tale' krijgt een vijfde seizoen. Dat is zojuist aangekondigd tijdens Disney Investor Day, een event waarbij het bedrijf plannen voor de toekomst deelt met fans.

"Het is een eer en een privilege om dit verhaal te mogen vertellen"

Het is nog niet bekend wanneer het vijfde seizoen te zien zal zijn, aangezien deel vier nog altijd niet is verschenen. In juli vorig jaar, een maand na de release van het derde seizoen, werd een vierde deel al aangekondigd, maar vanwege het coronavirus lagen de opnames een lange tijd stil. Recent maakte distributeur Hulu bekend dat de vierde reeks van The Handmaid’s Tale in 2021 verschijnt. 

In een korte video laat de cast weten druk aan het filmen te zijn en ze hebben dus een leuk nieuwtje: een vijfde seizoen is in aantocht. "Het is een eer en een privilege om dit verhaal te mogen vertellen", aldus hoofdrolspeelster Elisabeth Moss. Wat er precies allemaal staat te gebeuren in het vijfde seizoen is nog geheim, maar volgens haar wordt het 'een wilde rit'.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Makers The Handmaid's Tale verrassen fans na slecht nieuws

The Handmade's Tale is gebaseerd op het gelijknamige boek van Margaret Atwood. Het verhaal beschrijft een religieuze denkbeeldige samenleving waarin vrouwen geen rechten meer hebben en alleen worden gebruikt om kinderen te baren. Actrice Elisabeth Moss speelt de hoofdrol als June Osborne en won in 2017 voor die rol de Emmy voor beste actrice.

De eerste drie seizoenen van The Handmaid's Tale zijn nu te zien bij Videoland. Het bizarre succes van de serie bleek ook inspiratie te zijn voor de schrijfster van de originele boeken. Ze schreef daar namelijk een vervolg op: The Testaments.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nieuw seizoen The Handmaid's Tale met jaar vertraagd

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!