Caroline Tensen Beeld © Koffietijd

Kerst extra moeilijk voor Caroline Tensen na overlijden vader

11 december 2020 16:35

Nog veertien nachtjes slapen en dan is het kerst. Bij 'Koffietijd' is het de hele maand december feest en daarom schuift presentatrice Caroline Tensen (56) aan om over haar plannen te vertellen. Al heeft de feestdag dit jaar wel een zwart randje.

"Het klinkt misschien gek, maar we hebben er wel vrede mee"

Het gezicht van Eén tegen 100 gaat al jaren naar Oostenrijk om daar de feestdagen door te brengen. Door alle omstandigheden moet ze dit jaar improviseren. Voor haar dochter Lotte, die ook in de studio is, wordt het de eerste keer dat ze Kerstmis niet in de sneeuw viert. "Er zijn honderdduizend ergere dingen, maar toen wij vorige week hoorden dat Oostenrijk toch écht dichtzat... je blijft toch hoop houden (…) Dus wij missen al onze tradities", vertelt Caroline een tikje verslagen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Caroline Tensen zal Wie Ben Ik? weer presenteren bij RTL

Het is ook het eerste jaar dat haar vader niet bij hen is, hij overleed afgelopen zomer. "Hij kende de weg daar zo goed", vertelt Caroline trots. "Dan zeiden we: 'Pap, we willen daar lunchen' en dan had hij de mooiste tafel in de zon."

Nog niet eerder was de presentatrice zo open over haar verlies, dat snel en onverwacht kwam. "Het klinkt misschien gek, maar we hebben er wel vrede mee. Ik vond het wel mooi dat Bob (haar zoon, red.) zei: 'Misschien is het wel goed dat we niet naar Oostenrijk gaan, want opa is er nu ook niet.'"

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Leco legt uit hoe hij Caroline Tensen oplapte na val van fiets

Hoewel Kerstmis 2020 er dus heel anders uitziet voor Caroline, blijft één ding hetzelfde: kerst viert ze met haar familie. Al is dat niet voor alle families in Nederland even makkelijk.

Diederik Jekel: 'Je zult moeten kiezen deze kerst'

01:53

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!