Beeld © Disney

Van Peter Pan tot Star Wars: Disney kondigt series en films aan

12 december 2020 12:02

Eens in de zoveel tijd worden de Disney-fans lekker gemaakt met een kijkje in de toekomst. Dit jaar gebeurde dat tijdens de zogenoemde Investors Day. Hier maakte het bedrijf bekend welke films en series er de komende jaren worden gemaakt en het belooft veel goeds te worden.

Disney heeft sinds de overname van 21st Century Fox een flink aantal titels erbij gekregen, waar ze met alle liefde op voortborduren. Eerder werd al bekend dat een reboot van Home Alone in de maak is, en nu heeft het bedrijf een hele waslijst aan titels bekendgemaakt.

Disney

Disney is al enkele jaren bezig om oude animatiefilms nieuw leven in te blazen en zet die trend rustig door. Zo komen er live-actionfilms van Pinocchio, Peter Pan en zelfs Knabbel en Babbel zullen tot leven worden gebracht. Alsof dat nog niet genoeg is, krijgt het succesvolle Lion King een vervolg en gaan we diep in de zee met The Little Mermaid.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bevestigd: live-actionserie Beauty and the Beast komt eraan

Gelukkig is het niet alleen maar oude koeien uit de sloot halen bij Disney. Ze werken al een tijdje aan Raya and the Last Dragon, een nieuwe animatiefilm. Deze wordt in maart 2021 in de bioscopen verwacht en zal tegelijkertijd – tegen betaling – te zien zijn op Disney+. Ook werkt Disney momenteel aan een gloednieuwe film genaamd Encanto.

Daarnaast zullen enkele oude bekenden een comeback maken in hun eigen animatieseries. Zo krijgt de film Zootopia een eigen serie, genaamd Zootopia+. En de serie Tiana brengt een oude bekende terug, namelijk prinses Tiana uit The Princess and the Frog. Ook Moana zal een eigen animatieserie krijgen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Eindelijk: Mulan gratis te streamen op Disney+

Pixar

Disney werkt al sinds jaar en dag samen met het animatiebedrijf Pixar. In het verleden heeft dit geresulteerd in succesvolle films als Toy Story, The Incredibles, Monster Inc en vele anderen. Ook nu kunnen we weer heel wat verwachten, waaronder de animatiefilm Lightyear, dat het verhaal vertelt van Buzz Lightyear, de bekende actiefiguur uit Toy Story. Deze verschijnt ook in de bioscoop, evenals Turning Red. Ook Cars, met de pratende auto's, keert terug. Hiervan wordt een animatieserie gemaakt. Wie ook een eigen animatieserie krijgt, is het hondje uit de film Up: Dug.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Disney kondigt nieuwe Star Wars-film aan

Marvel Studios

Iron Man, Captain America en The Hulk, al deze karakters zijn te zien in de Marvel Cinematic Universe (MCU). Ook deze superhelden krijgen flink wat versterking van nieuwe helden en voor de fans is er voldoende om naar uit te kijken. Tijdens dit event werd er veel bevestigd en is bekendgemaakt dat superheld Ms. Marvel een eigen serie krijgt. Ook Captain Marvel 2 heeft een regisseur gevonden en Disney heeft laten weten dat de onlangs overleden Chadwick Boseman niet vervangen zal worden in Black Panther 2.

Daarnaast strooide Disney met nieuwe beelden van de Disney+-serie WandaVision, die in januari te zien zal zijn. Ook Loki, de serie over een van de vijanden van The Avengers, heeft een eerste trailer gekregen.

Tot slot werkt het bedrijf aan de komst van Fantastic Four. Hoewel er in het verleden al enkele pogingen zijn gedaan om deze films tot een succes te maken, kan Disney dankzij de koop van 21st Century Fox eindelijk zelf aan de slag met de film.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!