Beeld © ANP

Angela de Jong maakt Ali B met de grond gelijk

11 december 2020 17:16

Angela de Jong (44) heeft haar vileine pen weer gevonden en pakt dit keer Ali B (39) hard aan in haar column. Zijn programma 'Ali B op volle toeren' is allesbehalve een kijkcijfersucces en dat is volgens Angela 'een knappe prestatie'.

"Tegenwoordig is Ali B alleen maar bezig met zijn imago"

Angela maakt Ali in haar column voor AD volledig met de grond gelijk. Het programma van Ali wist 358.000 kijkers te boeien. "Ter vergelijking: de nieuwe Bridget Jones-achtige dramaserie Kerstgezel.nl vóór hem scoorde 1,1 miljoen kijkers. Op1, dat na hem kwam, haalde er 750.000."

"Een dip in de kijkcijfers veroorzaken op de grootste zender van Nederland is voorwaar een knappe prestatie. Er zijn volksstammen Nederlanders die het cijfer 1 ingebrand hebben staan in de hoek van hun tv-scherm, omdat ze nooit een seconde naar een andere zender talen", zo schrijft Angela. "Behalve dus als Ali B in beeld verschijnt. Dan schieten ze uit hun sluimer en weten ze ineens niet hoe snel ze hun afstandsbediening moeten afstoffen en aan het zappen moeten slaan."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Angela de Jong haalt snoeihard uit naar Op1-duo Astrid en Paul

Volgens Angela was het programma vroeger 'hartstkke leuk', maar volgens haar waren de imago's van de rappers nog niet 'bezoedeld door de misdragingen van hun collega's als Lil' Kleine en Boef'. Ook beschrijft ze dat Ali destijds nog 'speels, grappig en fris' was.

"Tegenwoordig is Ali B alleen maar bezig met zijn imago en de bv Ali B", schrijft ze. "Als hij voor de camera geen bloemen uitdeelt aan eenzame oudjes, staat hij in zijn blote bast op het podium van The Voice. Hoezo aandacht nodig? Ook geeft hij dure onlinetrainingen waarin je leert net zo succesvol te worden als hij. (…) Hoe wanhopig moet je als ondernemer of mens zijn om geld over te hebben voor dit soort bullshit?"

Ze hoopt dan ook dat Ali nu weer met beide beentjes op de grond komt te staan: "Het zou geen moment te vroeg zijn."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Gordon fileert Angela de Jong: 'Heb je nog wel seks?'

De columns van Angela schieten regelmatig in het verkeerde keelgat van sommige BN'ers, waaronder Gordon. De twee liggen geregeld met elkaar in de clinch, zoals je hieronder kunt zien.

Het is oorlog tussen Gordon en Angela de Jong

04:11

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!