Astrid Joosten Beeld © Annemieke van der Togt

Astrid Joosten: 'Bij de commerciëlen had ik meer kunnen verdienen'

14 december 2020 21:18

Astrid Joosten (62) is al meer dan 30 jaar te zien op televisie. In 1983 begon ze haar carrière als omroepster bij de Vara. Overtappen naar de commerciëlen, daar moet de presentatrice niet aan denken. "Ik hoor bij de publieke omroep", doet ze een boekje open in het tijdschrift van Linda de Mol (56).

'Ik heb altijd op mijn lip kunnen bijten en doorgaan, hoe moeilijk ook"

"Ik werk vanuit de inhoud, je hoeft geen rekening te houden met sponsors of adverteerders", vervolgt ze het interview. Dat Astrid inmiddels alweer 37 jaar te zien is op televisie, betekent dat ze langer wél dan niét bekend is. En dat heeft soms weleens zijn nadelen.

Zo moest de tv-ster na het overlijden van haar man gewoon weer voor de camera. Hierover vertelt ze: "Het intense welkomstapplaus als je opkomt, kan dan extra beladen zijn. Mensen weten wat er in je leven is gebeurd, maar ik heb altijd op mijn lip kunnen bijten en doorgaan, hoe moeilijk ook."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Astrid Joosten heeft huwelijk uitgesteld

Haar bekendheid brengt nog meer 'problemen' met zich mee. Zo kan Astrid niet zomaar naar de sauna en ook een naaktstrand is geen optie. "Aan de andere kant is het laatste tafeltje in een restaurant dan weer vaker voor mij."

Astrid schittert ook op de cover van het blad samen met televisiecollega’s Caroline Tensen, Anita Witzier, Irene Moors en dus Linda de Mol. Een eerdere cover leverde onlangs nog flink wat kritiek op.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Astrid Joosten rekende niet meer op nieuwe grote liefde

Het hele interview lees je in de nieuwste LINDA., die vanaf woensdag 16 december in de winkel ligt.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!