Beeld © AVROTROS

Ik Vertrek-kijkers zien stel in levensgevaarlijke situatie

11 december 2020 21:37

Ronald en Janine hebben de knoop doorgehakt en verkassen in 'Ik Vertrek' naar Frankrijk. Daar hebben ze een chambres d'hôtes op de kop getikt. Daar willen ze een B&B beginnen, maar eigenlijk niks verloopt van een leien dakje.

"We hadden met z'n vieren wel in het ziekenhuis kunnen liggen"

Dit keer zet het stel wel een hele grote stap, want ze hebben het pand slechts een keer gezien. Toch gaan ze ervoor, want ze zien er naar eigen zeggen 'potentie in'. Dus tikken ze 75.000 euro af. Ook de Franse taal is nog niet echt onder de knie, maar daar hebben de twee wat op gevonden: een vertaal-app. Dit helpt alleen niet als de burgemeester, die tevens hun buurman is, een gesprek probeert aan te knopen. "Ik heb het niet helemaal kunnen volgen", lachen ze.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ik Vertrek-stel Aadje en Richard: 'Uitzending zien was heftig'

Al snel komen ze achter enkele vervelende verrassingen. Zo is een deel van de vloer verrot, staat de kelder onder water en is het dak zo lek als een mandje. Al met al een flink project dus. Ronald en Janine zijn echter niet voor een gat te vangen, al valt het gemis van de kinderen vooral Ronald erg zwaar. "Daar moet ik een weg in vinden. Dat is lastig", vertelt hij. Het stel keert uiteindelijk even terug naar Nederland, na een hele heftige periode. "Er zijn een heleboel verborgen gebreken ontdekt. Ik ben eigenlijk heel erg boos", vertelt Ronald. Zo was vloer van de eerste verdieping verrot, wat levensgevaarlijk is. "We hadden met z'n vieren wel in het ziekenhuis kunnen liggen."

Het stel is not amused, omdat ze vinden dat ze verkeerd zijn ingelicht door de makelaar: "We denken eraan om verbogen gebreken nog te melden." De kijkers reageren verbijsterd op het feit dat Ronald en Janine slechts een keer het pand hebben bekeken en vinden het niet raar dat de gebreken om de hoek komen kijken.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kijkers Ik Vertrek kunnen weer genoeg van 'bingokaart' afstrepen

Ik Vertrek is elke vrijdag om 20:35 uur te zien op NPO 1. Eerder waren Aadje en Richard al te zien in Ik Vertrek. Hoe het nu met de heren gaat, zie je hieronder.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!