'Opsporing Verzocht' Beeld © ANP

Opsporing Verzocht toch eerder op tv dan gepland

15 december 2020 16:41

Het televisieprogramma 'Opsporing Verzocht' krijgt toch een minder lange zomerstop dan gepland. De NPO heeft met de politie en het Openbaar Ministerie afgesproken dat er volgend jaar 44 afleveringen zijn te zien. Daarnaast gaat de politie meewerken aan het nieuwe misdaadprogramma 'Crime Desk' van RTL5. Verder komen er drie landelijke opsporingsaccounts op Facebook, Instagram en YouTube, meldt de politie dinsdag.

"We zijn blij dat we dit in 2021 kunnen voortzetten"

De afleveringen van Opsporing Verzocht duren nog maar een half uur in plaats van de gebruikelijke vijftig minuten. De afleveringen van dertig minuten worden uitgezonden op NPO 1, vanaf 21.30 uur. Door de sportzomer zal het programma in de zomer geprogrammeerd worden op NPO 2.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Inperking Opsporing Verzocht vooralsnog niet van de baan

"Het programma Opsporing Verzocht trekt zo’n 1.2 miljoen kijkers per week", zegt Franki Klarenbeek, coördinator Landelijk Team Opsporingscommunicatie. "De politie gebruikt de kennis en kunde van het kijkerspubliek bij het oplossen van misdrijven. Dat zorgt ervoor dat zo’n 40 procent van de zaken wordt opgelost. We zijn blij dat we dit in 2021 kunnen voortzetten."

Het nieuwe misdaadprogramma Crime Desk op RTL 5 krijgt acht wekelijkse uitzendingen op maandagavond om 20.30 uur. De eerste uitzending is op 11 januari. In een apart blok daarvan zal de politie aandacht vragen voor een nog onopgehelderd ernstig misdrijf. Klarenbeek: "Met dit programma bereiken we meer mensen die kunnen meedenken in de oplossing van de zaak."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Politie en OM werken mee aan misdaadprogramma Crime Desk

Verder gaat de politie meer gebruikmaken van sociale media om burgers te vragen mee te helpen bij de opsporing. Daarvoor heeft de politie drie accounts aangemaakt op Instagram, Facebook en YouTube. Op YouTube wordt de politie in de loop van het jaar actief.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

NPO blijft achter beslissing over Opsporing Verzocht staan

De NPO had ingrijpende plannen met Opsporing Verzocht, met kortere uitzendingen en een langere zomerstop. De voornemens van de NPO leidden onder meer tot vragen in de Tweede Kamer aan minister Arie Slob (Media). Die zei niets te kunnen veranderen aan de plannen die de NPO heeft om het programma Opsporing Verzocht in te perken.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!