Beeld © Roy Beusker

Dragons' Den keert terug met nieuwe presentator

17 december 2020 15:31

Het populaire 'Dragons' Den' keert binnenkort terug op de kijkbuis. Het programma, waarin bedrijven ideeën kunnen pitchen om een investering van een topondernemer binnen te krijgen, zal in het nieuwe seizoen door een andere presentator aan elkaar gepraat worden. In de meest recente reeks zagen we Sander Schimmelpenninck (36) als host. Jort Kelder (56) neemt nu, net als bij talkshow 'Op1', zijn plaats in.

"Ik verheug mij op de dragons"

Vreemd terrein is het niet voor Jort. Hij presenteerde in 2007 en 2008 al de eerste twee seizoenen van Dragons' Den. Aan De Ondernemer vertelt Jort zich te verheugen op het programma. "Ik verheug mij op de dragons en hoop dat ze geconfronteerd worden met een eindeloze reeks slimme, bizarre, ongelofelijke en vooral onmisbare ideeën. Nooit in de moderne geschiedenis was er een tijd dat we ondernemers meer nodig hebben dan nu." Een verandering in het panel van topondernemers is er niet. Michel Perridon, Nikkie Plessen, Won Yip, Shawn Harris en Pieter Schoen zijn allemaal weer van de partij. Samen zijn ze goed voor ongeveer één miljard euro. 

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Nikkie Plessen investeert fors in Dragon's Den-onderneming

De producent van het programma, Vincent TV Producties, kan alvast verklappen dat de eerste aanvraag voor een investering van één miljoen euro al binnen is. "Inderdaad, dat zijn grotere bedragen dan vorig seizoen. We gaan het deze keer dan ook wat groter aanpakken dan je van ons gewend bent. Waar we voorheen alleen de kleine startups lieten pitchen, is er nu ook plaats voor scale-ups die het geploeter van de beginfase achter de rug hebben en toe zijn aan de volgende stap", zegt programmamaker Jacco Keyzer tegen De Ondernemer.

De eerste uitzending van Dragons' Den zal op donderdag 4 maart te zien zijn. Het vierde seizoen zal zes afleveringen duren, waarin dertig ondernemers de kans krijgen om een pitch te doen.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!