Beeld © ANP

William reageert op 'kansloze' Janny in Het Perfecte Plaatje

18 december 2020 09:53

William Rutten (50) laat via Instagram weten dat Janny van der Heijden (66) een veel grotere kans had om te winnen 'als ze andere keuzes had gemaakt'. Hiermee neemt hij het op voor Janny, die na de finale-aflevering kon rekenen op een hoop kritiek. 'Ik las vrij vaak dat Janny kansloos was in deze finale-opdracht (...) Nou, daar ben ik het dus helemaal niet mee eens!' laat de fotograaf weten.

"Had ze andere keuzes gemaakt, dan had ze misschien wel verder kunnen komen"

Afgelopen dinsdag waren Bibi, Janny en Stefano de laatst overgebleven kandidaten die met elkaar de strijd aangingen in Het Perfecte Plaatje. Waar Bibi op zoek ging naar 'paddenstoelpiemels', had Stefano de tijd van zijn leven op de elektrische fiets en ging Janny op zoek naar een Spiderman-pak. Helaas voor Janny trok zij aan het kortste eind en moest zij het spel verlaten. En volgens de kijkers was dat een erg logische keuze, ook omdat ze een week eerder ook niet had gewonnen.

Miniatuurvoorbeeld

LEES OOK:

Janny in tranen tijdens finale van Het Perfecte Plaatje

William Rutten laat nu via zijn sociale media weten dat hij het niet eens is met de reacties op de uitslag van Het Perfecte Plaatje. 'Ik heb afgelopen nacht even wat reacties zitten lezen op het internet over de uitslag van Het Perfecte Plaatje (had ik niet moeten doen, ik weet het...), maar ik wil er toch wel even op reageren. Janny had wel degelijk in het tweede deel van de finale kunnen staan als zij andere keuzes had gemaakt. Ze had veel betere macrofoto’s, en de foto van de vacht van het paard was gewoon een kunstwerk. Ook deze foto van 'Spider-Man' was sterker dan die ze had ingeleverd. Had ze andere keuzes gemaakt, dan had ze misschien wel verder kunnen komen,' schrijft William op zijn Instagram onder de foto die Janny heeft geschoten. 

Ook laat William weten dat het helemaal niet gek is als een finalist de verkeerde keuzes maakt. 'Elk seizoen gaan er kandidaten uit omdat ze verkeerde keuzes maken, dat is inmiddels een vast onderwerp geworden. Het is een situatie waar iedere fotograaf mee moet dealen op dagelijkse basis, welke is nou echt de beste? Vaak jaren later, als ik door oude beelden ga, zie ik dat er betere opties waren. Of mijn smaak is veranderd. En juist daarom is het mooi om te zien dat een verkeerde keuze ook slecht kan uitpakken, want doe je dat als professional, dan kunnen de consequenties ook zo zijn dat je opdrachtgever denkt: nou, de volgende keer bellen we maar iemand anders. Keuzes, keuzes, keuzes...'

Miniatuurvoorbeeld

LEES OOK:

Het Perfecte Plaatje-kandidaten verbijsterd door twist in halve finale

Het jurylid van het programma sluit af door Janny te bedanken voor haar bijdrage. 'Dank voor je geweldige bijdrage dit seizoen, Janny, voor je vele 'perfecte plaatjes'. We zijn allemaal van je gaan houden om wie je bent en wat je uitstraalt, en wat een doorzetter!!!'

De finale van Het Perfecte Plaatje, die gaat tussen Bibi en Stefano, is dinsdag te zien om 20:30 uur op RTL 4.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!