Beeld © ANP

Johan Derksen heeft weinig zin in voorspellingsshow

30 december 2020 11:52

Johan Derksen (71) kijkt niet uit naar het programma dat hij op 2 januari presenteert met zijn Veronica Inside-collega's. De voetbalanalist vraagt zich af of hij, Wilfred Genee en René van der Gijp wel goed zijn in iets anders dan hun wekelijkse sportprogramma.

"Eigenlijk zie ik dit programma niet zo zitten"

In De VI Meestervoorspellers op SBS6 gaat het trio, met hulp van deskundigen en het publiek, voorspellen hoe 2021 er gaat uitzien. "Eigenlijk zie ik dit programma niet zo zitten", zegt Derksen in Veronica Magazine. "Ja kijk, het probleem is: wij zijn goed in wat wij wekelijks doen, maar ik vraag me af of we ook goed zijn in dit soort dingen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Openhartige Johan Derksen oogst lof met Jinek-optreden

Anderen bedenken nu voor het trio "wat leuk is", zegt Derksen. "Ze gaan vragen bedenken die leuk zijn en gasten uitnodigen die leuk zijn. Dan denk ik: ja, jullie vinden het allemaal heel leuk, maar ik niet." Toch gaat de voetbalanalist er gewoon zitten. "De mensen bij Talpa zijn heel enthousiast, dus ik hoop maar dat de bedenkers heel veel verstand van tv hebben."

Genee heeft er meer zin in en verwacht niet veel anders dan normaal. "We hebben een lijst van gebeurtenissen of mogelijke gebeurtenissen in 2021 samengesteld en daar hebben wij een mening over - en die twee helemaal", zegt hij doelend op Derksen en Van der Gijp. "Misschien komen alle jongens wel. Hans (Kraay) en Wim (Kieft) moet ik nog bellen en Jan (Boskamp) doet mee, meen ik. Ach, het komt wel goed. Anders laten we gewoon wat mensen die op hun vakgebied een autoriteit zijn vooraf wat in de camera zeggen."

Eerder dit jaar was er flink wat ophef rondom de mannen van Veronica Inside. Het leek er zelfs even op dat de heren nooit meer samen een programma zouden maken, zo vertelde Johan aan RTL Boulevard.

Johan Derksen over samenwerking met VI-mannen: 'Ik denk het niet'

00:53

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!