Chazia Mourali Beeld © ANP

Chazia Mourali: als je niet op tv bent, tel je niet mee

30 december 2020 18:01

Chazia Mourali (57) kreeg grote bekendheid als presentatrice van het programma 'De Zwakste Schakel'. Door haar naam te verbinden aan het van oorsprong Engelse programma, werd ze gebombardeerd tot 'grootste bitch van de Nederlandse televisie'. Binnenkort keert ze terug op het honk, al is ze nooit echt weggeweest. 

"Voor mij is het belangrijkste om het verhaal te vertellen dat ik kwijt moet"

Voor de NTR maakte de presentatrice de vierdelige serie Chazia & Puccini, waarin ze het leven en het werk van componist Giacomo Puccini onderzocht. Hiervoor was ze lange tijd niet te zien op televisie, maar het was niet zo dat er de afgelopen jaren niets voorbijkwam, zo vertelt ze in de VARAgids.

"Toen ik stopte bij RTL omdat ik iets moest gaan presenteren wat ik niet wilde, heb ik heel duidelijk met mezelf afgesproken dat ik alleen nog maar dingen wilde doen waar ik achter sta", geeft ze als verklaring op. "Dus honderd keer liever tot mijn pensioen radiomaken, dan een tv-programma presenteren waar ik niks mee kan."

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Zwakste Schakel-diva Chazia Mourali keert terug op tv

Toch heeft ze de afgelopen jaren niet stilgezeten. Zo maakte ze onder andere een maandelijks radioprogramma, maar volgens de presentatrice wordt daar op neergekeken. Zo vertelt ze over een incident dat een tijdje geleden plaatsvond. "Toen we bijna thuis waren, zag ik iemand die ik een tijd niet had gezien. We maakten een praatje en hij vroeg: ‘Doe jij nog wel eens iets?’ Ik was echt kwaad over die vraag", deelt de presentatrice.

"Op de eerste plaats omdat het suggereert dat moeder zijn en zorgtaken blijkbaar niet worden gezien als ‘iets’ (...)  Ik moet met mijn gezicht op tv, pas dan werk ik. Maar voor mij is het belangrijkste om het verhaal te vertellen dat ik kwijt moet."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Chazia Mourali gaat zeker kijken naar opvolgster Bridget

En dat gevoel heeft blijkbaar ook haar dochter Jasmijn. Afgelopen seizoen was ze namelijk te zien in The Voice Kids.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!