Beeld © ANP

Nicolette Kluijver over nieuw klusprogramma: ‘Spectaculair’

01 januari 2021 08:17

Nicolette Kluijver (36) begint het nieuwe jaar direct met een nieuw programma. In 'De Perfecte Verbouwing' gaat RTL 4 een stapje verder dan andere programma's over klussen en make-overs van woningen. Met behulp van virtual reality zien de deelnemers al voor er ook maar een steen is verplaatst wat het eindresultaat wordt. Het resultaat is spectaculair, zegt presentatrice Nicolette Kluijver tegen ANP.

"Je kijkt je ogen uit"

"Virtual reality is echt bizar. Je kijkt je ogen uit wat er allemaal mogelijk is. Er ontstaat een wereld die er helemaal niet is", zegt Nicolette enthousiast. "Het is echt waanzinnig. Ik word soms zelf een beetje misselijk met zo’n VR-bril op, omdat het zo’n intense ervaring is, maar als kijker heb je daar gelukkig geen last van en zie je vooral de magie ervan. Hele muren worden verplaatst zonder dat er ook maar een steen is gelegd. Dat is wel wat anders dan naar een platte bouwtekening kijken."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nicolette Kluijver is dankzij LEGO Masters 'nerd' geworden

Voor elke woning worden twee ontwerpen gemaakt door twee toparchitecten. Zij gaan op hun beurt met elkaar de strijd aan en hopen dat hun ontwerp wordt gekozen. "Er zit op die manier ook een klein wedstrijdelement in. De architecten willen heel graag winnen en hun ontwerp uiteindelijk in real life terugzien."

Natuurlijk kan de daadwerkelijke verbouwing ook niet ontbreken. Het programma heeft zo heel veel verschillende laagjes, zegt Nicolette. "Het is een heel rijk programma geworden. Echte feelgood-televisie", vindt ze. En volgens haar niet onbelangrijk: "Je krijgt niet alleen een heel lekker tv-avondje, maar hopelijk ook inspiratie voor een eventuele eigen verbouwing."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nicolette Kluijver deelt liefdevol kiekje met dochtertje: 'Tijd gaat snel'

Of het een hit wordt, durft Nicolette niet te zeggen. "Dat hoop ik natuurlijk wel! Bij het ene format denk je: dit wordt een hit, en dan scoort het niet. En bij het andere ben je vooraf sceptisch en dat scoort dan de pannen van het dak. We gaan het zien!"

De Perfecte Verbouwing is op woensdag 6 januari voor het eerst te zien op RTL 4.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!