Emmy en Rutger in Ik Vertrek Beeld © AVROTROS / Ik Vertrek

Martien Meiland wie? Kijkers Ik Vertrek omarmen chaoot Emmy

02 januari 2021 14:27

De 59-jarige Emmy droomt er al haar hele leven van om in een kasteel te wonen. Zo gezegd, zo gedaan en daarom koop ze in het Franse Douzillac een chateau. Martien Meiland eat your heart out!

"Als we zien hoeveel er al verbeterd is, dan is dat iets om heel blij en trots op te zijn!"

Emmy wil zich 'een sprookjesprinses voelen' en van haar kasteeltje een chambres d’hôtes met minicamping maken. Dat haar man Rutger van 69 liever op een bootje in het Gooi woont, staat haar plannen niet in de weg. 

Tien slaapkamers en vijf hectare grond voor 300.000 euro lijkt Emmy een goede deal, maar al snel blijkt dat haar droomhuis enorm vervallen is en al 40 jaar leegstaat. Zo lekt het lak - wat alleen al 70.000 euro kost om te repareren, terwijl Emmy een budget heeft van 25.000 euro om het hele pand aan te pakken. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ik Vertrek-stel lijkt hardleers en verhuist maar liefst drie keer

Toch weet Emmy er, samen met hulp van wat vrienden, iets van te maken. Het Franse leven bevalt haar dan ook goed, zo vertelt ze in een update op de website van Ik Vertrek. "Het leven als kasteelvrouw is super leuk, hoewel het in de werkelijkheid meer op het leven als kasteelboerin, klusvrouw en schoonmaker lijkt", dolt ze.

Gelukkig krijgt ze binnenkort hulp van haar man, want Rutger heeft besloten om komende zomer een aantal maanden in het kasteel te komen wonen. "We missen elkaar soms enorm en daar kan ik dan ook heel verdrietig van worden. Vooral in de coronatijd waarin ik alleen in lockdown zat en geen idee had wanneer ik Rutger weer zou zien, was dit erg zwaar."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ik Vertrek-kijkers zien stel in levensgevaarlijke situatie

Er zijn nu twee kamers met eigen badkamer klaar. De salle à manger (eetkamer) en de keuken zijn bijna gereed. Emmy vertelt: "Door de coronacrisis is alles heel anders gelopen dan gedacht, maar we hebben ons erop aangepast en gaan gewoon verder. Dan duurt het allemaal maar wat langer… Als we zien hoeveel er al verbeterd is, dan is dat iets om heel blij en trots op te zijn!"

Er is alleen nog één probleem: het dak. Maar daar heeft Emmy een crowdfundingsactie voor gestart. "Hopelijk geeft dit ons de kans om dit mooie chateau weer een waterdicht dak te geven en om nog lang en gelukkig te leven op deze prachtige plek!"

Eerder zagen we al hoe Aadje en Richard alles achter zich lieten in Ik Vertrek. Hieronder zie je hoe het nu met ze gaat.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!