Jort Kelder Beeld © ANP

Jort Kelder snapt beledigde Hoekstra niet: 'Zie het echt niet'

8 januari 2021 13:11

Het laatste woord is nog niet gezegd over de ophef die Jort Kelder (56) veroorzaakte in de 'Op1'-aflevering van donderdagavond. De presentator blikt in gesprek met 'AD' terug op de 'zware belediging' aan het adres van Pete Hoekstra (67).

"Hij is direct na de uitzending weggegaan"

Jort snapt he-le-maal niks van het conflict dat hij veroorzaakte in de aflevering. "Ik krijg veel berichten dat ik hem onbeschoft behandeld heb, maar als ik het interview terugkijk, zie ik het echt niet." Hij lijkt het te hebben verpest bij de ambassadeur van de Verenigde Staten in Nederland. "Hij is direct na de uitzending weggegaan. Hij was echt gepikeerd."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jort Kelder: 'Ik heb spectaculaire mediaruzies gehad'

"Jullie maken er zo'n drama van. Dit gebeurt elke vier jaar", vertelt Pete in de bewuste uitzending als het over de onrust in Washington DC gaat. Jort is het er niet mee eens. "Elke vier jaar een rel bij het Capitool? Nee." De ambassadeur is zo verbolgen over de opmerking dat hij vijf seconden lang niets weet uit te brengen. "Ik vind je opmerking erg onbeschoft", vertelt Pete nadat hij zijn standpunt nog eens duidelijk maakt.

De presentator probeert het nog goed te maken, maar het kwaad is al geschied. "Ik wil geen cadeau. Het cadeau dat ik erg zou waarderen, is eerlijkheid en een fatsoenlijke behandeling. Ik vind het onbeschoft en ik ben beledigd."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jort Kelder vervangt Sander als presentator van Op1

Iemand die niet twijfelt aan de presentatiekunsten van Jort is RTL Boulevard-deskundige Rob Goossens. Een van de zwakke punten van Op1 vindt hij dat er 'tien concurreren tegen één' vaste presentator bij Beau en Jinek. Hij ziet het graag veranderen.

"Als kijker zou ik het toejuichen als ze op een gegeven moment een keuze maken", verklaart de mediadeskundige. "Dat ze bijvoorbeeld gaan voor Welmoed en Jort, dat we hen vijf dagen in de week gaan zien. Zij zijn verreweg het spannendst om naar te kijken."

In de video hieronder blikt een aantal van de Op1-presentatoren terug op hun avontuur in het talkshowprogramma. 

Welmoed Sijtsma na bijna een jaar Op1: 'Snel gegaan'

02:29

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!