Job Teunis in 'The voice of Holland' Beeld © RTL

Gepeste oud-kandidaat Job blaast TVOH-jury omver

08 januari 2021 21:50

Toen Job Teunis (20) vorig jaar meedeed aan 'The voice of Holland' wist hij niet verder te komen dan de audities. De coaches dachten dat hij een meisje was en zagen dus, letterlijk, niet wat ze voor zich hadden. Maar met zijn tweede poging pakt hij Anouk (45), Ali B (39), Jan Smit (35) en Waylon (40) volledig in.

“Wat jij ons zojuist hebt laten horen, is hoe sterk je kunt zijn als je kwetsbaar bent”

“Is het nou een jongen of een meisje?” vroeg Ali tijdens Jobs vorige auditie bij The voice of Holland. “Nee, een vrouw”, aldus Anouk. Wanneer ze erachter komen dat Job een jongen is, balen ze. “Dan is het toch wel jammer”, vindt Anouk. “Dan was het toch wel een bijzondere stem”, vindt Waylon. Job is niet bij de pakken neer gaan zitten en doet een tweede poging om zijn droom te verwezenlijken. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Wilco raakt de coaches met aangrijpend verhaal in TVOH

De keuze om weer mee te doen was ‘snel gemaakt’ nadat hij zichzelf terug had gezien op tv. “Nadat mijn auditie op televisie was geweest, heb ik eigenlijk megaveel positieve reacties gekregen”, aldus Job. Maar niet alles was leuk. “Ik denk dat er zo’n twee of drie mensen waren die ingingen op het feit dat ik homo ben. Mensen vinden het altijd heel interessant om een opmerking te plaatsen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Anouk slacht TVOH-kandidaat af: 'Godzijdank ben je bijna klaar'

Job heeft het in de loop der jaren weten om te buigen naar iets positiefs, legt hij uit. "Iemand vindt me dan blijkbaar interessant genoeg om toch te reageren", vervolgt hij. "Ik vind dat al die positieve reacties de overhand hadden." Dan is het tijd voor zijn uitvoering van ‘My Immortal’, waarvan het origineel van de band Evanescence is. Job en zijn vriendinnen zijn zenuwachtig. Maar wanneer Jan en Anouk draaien, zijn ze uitzinnig. De dames krijgen tranen in hun ogen van trots, zeker nadat Ali en Waylon ook voor Job draaien.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Indrukwekkende Hanin uit TVOH won eerder al dit zangprogramma

De jury is omvergeblazen door zijn auditie. “Wat jij ons zojuist hebt laten horen, is hoe sterk je kunt zijn als je kwetsbaar bent”, meldt Waylon. “Job, dit was top”, aldus een gevatte Jan, die ook vindt dat de zanger een ‘oude ziel’ heeft. Ali vindt hem ‘een gezellige Brabo’. “Los van dat je goed kunt zingen, is het altijd leuk om leuke mensen erbij te hebben”, vervolgt de rapper. “Ik vind dat je een supermooie stem hebt”, aldus Anouk, die hem graag onder haar hoede neemt. Job is ‘overweldigd’, maar kiest uiteindelijk voor Anouk.

The voice of Holland is elke vrijdagavond om 20.00 uur te zien op RTL4 en terug te kijken bij Videoland. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!