Rob Kemps Beeld © ANP

Rob Kemps twijfelde over deelname De slimste mens

12 januari 2021 09:59

Binnen de kortste keren wist hij het net als Emma Wortelboer (24) tot publiekslieveling te schoppen. Toch was de deelname van Rob Kemps (35) aan 'De slimste mens' in het begin nog onzeker. De feestzanger heeft getwijfeld om mee te doen, vertelt hij in gesprek met 'AD'.

"Je grootste angst is toch om er na één aflevering alweer uit te gaan"

In vijf afleveringen veroverde hij niet alleen de finale, maar ook de harten van de kijkers thuis. Zij zagen dat Rob naast een gezellige feestmuts ook nog eens over een hoop kennis beschikt. Toch had hij het veel leuker gevonden als er publiek aanwezig was bij de opnames en was dit de reden waarom hij overwoog om het aanbod te weigeren.

Over het twijfelen vertelt hij: "Je grootste angst is toch om er na één aflevering alweer uit te gaan. Het was meer dat ik het leuker had gevonden als er publiek zou zitten. Er kunnen nu natuurlijk geen mensen bij zijn en dat vind ik ongezellig en daar word ik niet per se gelukkig van. Maar als er geen corona of lockdown was, dan had ik ook nooit mee kunnen doen. Dan was ik veel te druk met optredens."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kijkers gaan Rob Kemps 'missen' na exit uit De Slimste Mens

Rob geniet meer van zijn succesvolle deelname dan hij had durven dromen. "Normaal word ik gelauwerd om iets wat ik een beetje speel, nu krijg ik complimenten over wie ik ben. En ik durf wel te zeggen dat ik mezelf ben op tv. Dat vind ik erg leuk."

Mensen denken al snel dat de zanger een 'simpel persoon' is en niet veel weet. "Mensen plaatsen anderen nou eenmaal in een hokje, daar maak ik me niet druk om. Dan kun je beter het tegendeel bewijzen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Rob Kemps laat met boek andere kant van zichzelf zien

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!