Beeld © Wie is de Mol? / AVROTROS

Deze Molacties uit WIDM aflevering 2 had je vast niet door

12 januari 2021 17:08

Nog maar zeven kandidaten zijn op zoek naar het antwoord op die ene vraag: wie is de Mol? Gedurende hun zoektocht helpen ze de saboteur in kwestie ook nog eens een handje. Zo werden er in de tweede aflevering weer flink wat streken uitgehaald. Alle Molacties vind je in dit artikel.

Om de tuin leiden

Tijdens de eerste opdracht is het aan de kandidaten om zoveel mogelijk vast te leggen. Althans, dat denken ze. Stiekem krijgt een aantal deelnemers geheime opdrachten, die ze zo onopvallend mogelijk moeten uitvoeren. Lukt dit, dan verdienen ze geld voor de pot. Aan Joshua en Lakshmi de taak om de twee portofoons te bedienen. Lakshmi gaat dat goed af, maar Joshua komt halverwege de opdracht tot de conclusie dat hij ze heeft omgedraaid... Niet Rocky en Charlotte hebben zijn geheime boodschappen gehoord, maar Florentijn! Een onhandige actie of een Molactie? Het komt de Mol namelijk goed uit dat de opdrachten mislukken, want dan wordt er ook geen geld verdiend.

Miniatuurvoorbeeld

Ook leuk:

Joshua en Lakshmi geven privé serenade aan WIDM-kandidaten

Florentijn maakt zich echter ook verdacht door de andere kandidaten niet op de hoogte te stellen van het feit dat hij Joshua wél hoorde. Even later kiest hij ook nog eens keurig voor de pot. Voorbeeldig gedrag, dat kan slaan op de titel van de aflevering, 'voorbeeld'.

Ook Splinter doet iets geks wat hem verdacht maakt. Als hij de opdracht krijgt een 'mug' weg te slaan bij Renée, gaat hij wel héél opvallend te werk. Als Mol natuurlijk slim, want als Renée zijn opdracht raadt, verdienen ze niets voor de pot.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Heeft Marije zichzelf verraden als de Mol?

De dans ontspringen

Met de tweede opdracht kunnen de kandidaten 2.000 euro verdienen. Met de nadruk op kúnnen. Verdeeld in twee groepen, de verkenners en de verzamelaars, moeten ze het in een oud klooster opnemen tegen de 'blacklight-ballerina’s' die bij het minste geluid hun lasergun tevoorschijn halen. En dat zorgt voor chaos, chaos en nog meer chaos. Rocky trekt de aandacht door random dozen open te maken, wat het voor de andere kandidaten onmogelijk maakt om onopgemerkt te blijven. Ook Splinter, die eerder de groep er nog op wees zachtjes te praten, wordt afgeschoten terwijl hij aan het praten is. Renée maakt zichzelf ook verdacht. Eerder wist ze namelijk nog dat het geld in het linkerbakje lag, maar eenmaal bij de ballerina gaat ze naar rechts. Hè?

Even terug naar de titel van de aflevering, 'voorbeeld'. Deze kan ook slaan op Lakshmi in deze opdracht. Zij gaf naast de rondleiding ook tijdens de tweede opdracht 'het goede voorbeeld' en bleef als laatste over met informatie voor de volgende groep. Iets wat Joshua minder goed afging, aangezien hij niet zijn speciale blacklight-zaklamp, maar normale zaklamp gebruikte.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Waar kennen we de kandidaten van Wie is de Mol? eigenlijk van?

Ook opvallend: Splinter die Joshua confronteert. De schrijver zit namelijk in een tunnel en lijkt zeker van zijn zaak dat Joshua de Mol is. Volgens de zanger in kwestie is dat ab-so-luut niet waar en hij raadt Splinter dan ook aan hem te vergeten. Een actie die Splinter juist extra verdacht maakt, want als Mol is dit de perfecte kandidaat-vermomming.

Symbolisch bedrag

In de laatste opdracht voor de test en executie moeten vier kandidaten op het speelveld met twee trucks borden met de juiste symbolen omverrijden. Maximaal kunnen ze 2.100 euro verdienen. Per juist omgereden bord: 350 euro. Rijden ze een verkeerde om, dan gaat datzelfde bedrag uit de pot. En dat komt de Mol goed uit. Gek genoeg stuurt Splinter zijn partner Erik naar een verkeerd symbool...

Ook Florentijn, die een sleutelpositie had, roept vraagtekens op door de verkeerde kenmerken door te geven. Hij zei: van de rechteronderhoek, naar de linkerbovenhoek - terwijl het juist andersom was. Verdacht!

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Lakshmi: fans WIDM gaan van het nieuwe seizoen genieten

Zaterdag is er weer een nieuwe aflevering van Wie is de Mol? mét nieuwe Molacties, maar zonder Erik. Hij moest namelijk als tweede zijn koffers pakken en deed in RTL Boulevard uitgebreid verslag.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!