Beeld © BNNVara / Vier Handen Op Eén Buik

Kijkers Vier Handen Op Eén Buik walgen van placenta smoothie

13 januari 2021 16:10

'Vier Handen Op Eén Buik' is elke week weer een hit op Twitter. Deze keer ging het echter niet over een rokende tienermoeder of ontbrekende vader, maar om de placenta. De 19-jarige Cicillia wil namelijk dolgraag haar placenta hergebruiken nadat haar dochtertje is geboren en daarom neemt Trijntje Oosterhuis (47) haar mee naar een specialist op dat gebied. En dat hadden veel kijkers liever niet gezien...

"Kokossnippers erop, rietje erin"

De aanstaande moeder heeft alles tot in de puntjes voorbereid en zelfs een heel boekwerk gemaakt om haar controle en rust te geven. Het enige hoofdstuk dat ontbreekt is over de placenta. Daarom gaat Cicillia met haar hulpmoeder Trijntje langs bij een specialist die haar wijst op een paar bijzondere feitjes... Zo geeft ze als tip een rauw stukje placenta na de bevalling te nemen of een smoothie te maken van de placenta. "Kokossnippers erop, rietje erin", aldus specialist Chantal.

'Ik wist niet dat je dit soort dingen allemaal met een placenta kan doen, ik wilde het ook niet weten', schrijft iemand naar aanleiding van de uitzending. Toch is het voor Cicillia een langgekoesterde wens om haar moederkoek op een bijzondere manier te verwerken. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kijkers Vier Handen Op Eén Buik onder de indruk van Jaimie Vaes

Wat Cicillia aantrekt is het drogen en verpulveren van de placenta om er pillen van te maken. Daarnaast wil ze ook graag een tatoeage maken van de afdruk van de placenta, wat ook wel 'the tree of life' wordt genoemd. Een prachtig idee, maar helaas denken ze daar in het ziekenhuis anders over. Als Trijntje na de bevalling op kraambezoek gaat vertelt Cicillia verdrietig dat ze haar placenta zonder pardon hebben weggegooid. "Ik heb hem wel even gezien, maar daarna heb ik hem gewoon weggegooid. Ik heb dat helemaal niet doorgehad."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Trijntje Oosterhuis rouwt om overleden schoonmoeder

Ook werd er dinsdagavond druk getwitterd over het feit dat Cecilia haar dochtertje veganistisch wil opvoeden, haar vriend de wacht houdt voor het toilet en over de speciale coachsessie van Trijntje.

De hele aflevering van Vier Handen Op Eén Buik kun je hier terugkijken.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!