6 redenen waarom het dramatische MAFS Australië alles overtreft

17 januari 2021 12:34

Krijg je maar geen genoeg van 'Married at First Sight' en vind je twee uitzendingen per week lang niet voldoende? Dan is er goed nieuws voor je. Op Videoland vind je vier dramatische seizoenen van 'Married at First Sight: Australië'. Hier lees je waarom je die afleveringen zeker wil kijken.

1. Tot een andere vrouw ons scheidt

Waar in Nederland een type als Wenkie Chantal er met kop en schouders boven uitsteekt, is de Australische versie net een maaltijd bomvol smaakmakers. Je kunt het zo gek niet bedenken, of het gebeurt down under. Met als absolute kers op de taart: getrouwde mannen en vrouwen die er met elkaar vandoor gaan.

Gedrag dat je in het dagelijks leven waarschijnlijk af zou keuren, maar waar je als kijker enorm van smult. Tot de dood ons scheidt heeft daardoor een heel andere betekenis gekregen. Het is eerder: tot een andere vrouw ons scheidt. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Australische MAFS-kandidaat zorgt voor bizarre wending

2. Lang liefdesexperiment

Wie meedoet aan de Australische versie van Married at First Sight moet zijn eigen leven voor lange tijd on hold zetten. De kandidaten zijn weken van huis om erachter te komen of ze liefde voor even of voor het hele leven hebben gevonden. 

Traditiegetrouw volgt na het ja-woord een huwelijksreis en de periode van samenwonen. Maar daarnaast spenderen de koppels ook een week bij zowel de bruid als bruidegom thuis en wonen ze niet één, maar meerdere weken samen in een claustrofobisch klein appartement in Sydney. Je snapt het: drama gegarandeerd.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Het eerste MAFS-koppel ziet elkaar voor het altaar

3. Onsympathieke schoonfamilies

Je moet het maar treffen met je schoonfamilie. Je kunt alvast de klok erop gelijk zetten dat menig kandidaat het níet treft. Het levert hilarische en bovenal gênante momenten op. In ieder seizoen vind je wel een gestoorde vader die het niet kan verkroppen dat zijn dochter haar hart verkoopt op (inter)nationale televisie en het leven van de bruidegom zo zuur mogelijk probeert te maken.

Pas vooral op voor de Schotse vader van Cheryl (seizoen 4) en de broer van Cyrell (seizoen 6). Je krijgt het spontaan te doen met de bruidegoms als deze heren hun eerste minuten op tv maken. Spoiler alert: we hoeven je waarschijnlijk niet uit te leggen dat deze huwelijken geen standhouden. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Wenkie' Chantal keert terug in nieuw seizoen MAFS

4. Bedrog wint het van de liefde

De vonk slaat ondanks het heerlijke klimaat ook in Australië vaker niet dan wel over. Hoewel het goed is om te zien dat er zeker matches zijn die voor elkaar gemaakt zijn - en nog altijd samen zijn! -, komt er ook een hoop bedrog bij kijken.

Kijk er dus niet raar van op als sympathieke mannen door vrouwen aan het lijntje gehouden worden en extra lang in het experiment worden gehouden, omdat de vrouwen andere opties (lees: mannen) aan het onderzoeken zijn. Jessika en Ines (seizoen 6): we kijken naar jullie. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nieuwe MAFS-kandidaat Sylvia flirt erop los met Carlo Boszhard

5. Rampzalige dinner dates

Vlak voor de wekelijkse sessie met de relatie-experts staat er een diner op het programma. Hierbij komen alle kandidaten samen die nog steeds in het experiment zitten. Als je denkt dat dit er fatsoenlijk aan toegaat, dan heb je het mis. Want waar de drank rijkelijk vloeit, komen de irritaties steeds sneller naar de oppervlakte. Het levert in ieder geval interessante televisie op. 

Waar de Nederlandse kandidaten elkaar tijdens het programma niet leren kennen, worden in Australië vriendschappen voor het leven gesloten. Alle koppels zijn (iets te) begaan met elkaar, waardoor het experiment een extra lading krijgt. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

MAFS-kandidaten Cameron en Jules verwelkomen eerste kindje

6. Hysterische exit gesprekken

Wat Married at First Sight: Australië een stuk interessanter maakt, is dat de koppels wekelijks bepalen of ze met het experiment door willen gaan. Iedere week nemen ze plaats op de bank en reflecteren ze op de dagen die ze net achter de rug hebben. Koppels schrijven of ze willen blijven of weggaan, en als beiden 'weggaan' schrijven mogen ze vertrekken.

Wil één persoon blijven, terwijl de ander liever z'n biezen pakt? Dan moeten ze het nog een week samen uit zien te houden. Het behoeft geen toelichting dat hier veel misbruik van wordt gemaakt en het de nodige ruzies oplevert. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Robin van MAFS vader geworden: 'Na week eindelijk naar huis'

Hoewel in Nederland ook de nodige huwelijke klappen in Married at First Sight bewijzen Patty en Bram dat zij wel een match made in reality heaven zijn. Ze zijn dankzij het liefdesexperiment al jaren gelukkig getrouwd. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!