Temptation Island: Love or Leave aflevering 9 Beeld © Videoland

Sonny wordt door mede-kandidaten op zijn plek gezet in Temptation

14 januari 2021 14:19

Hij is misschien wel de meest besproken kandidaat van 'Temptation Island: Love or Leave'... We kunnen het natuurlijk maar over één iemand hebben: Sonny. In de vorige aflevering was al te zien hoe de vrouwelijke singles steeds meer hun interesse kwijtraken, maar nu lijkt hij het ook bij de andere mannelijke deelnemers verpest te hebben.

Let op: dit artikel bevat spoilers over Temptation Island: Love or Leave aflevering 9!

"Je hebt oogkleppen op, oordoppen in en je praat"

Hoewel alle mannen op Temptation Island met hun eigen sores te dealen hebben, lijkt Sonny van de vier het meest in een achtbaan van emoties te zitten. Toch is het voor hem na wat denkwerk duidelijk: zijn proces is afgerond. Hij is er nu alleen nog om de andere mannen te helpen. Want helpen, daar is hij goed in.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dit vindt 'Pretty Ricky' van de snedige opmerkingen van Sonny

Hoewel Sonny het goed bedoelt, staan de andere mannen niet te springen om zijn hulp. "We merken dat Sonny niet erg zichzelf is hier", legt Greg uit. "Hij probeert iemand neer te zetten waar we allemaal doorheen prikken en dat begon gewoon een beetje irritant te worden." En daarom vinden Greg en Marco het hoog tijd voor een interventie.

"Ik wil gewoon even duidelijk maken, ook voor jou", begint Marco, "je wil iemand zijn die mensen advies geeft en je wil mensen helpen, je wil overkomen als iemand die vriendelijk en gezellig is. Maar als je mensen wil helpen en advies wil geven dan moet je mensen wel kennen en leren kennen." En dat Sonny ondanks zijn behulpzame intenties niet veel oog heeft voor de verhalen van de andere mannen, blijkt wel uit het feit dat hij de namen van hun vriendinnen niet kent. "Als ik 'm hoor weet ik het wel weer meteen. Ik ben echt slecht met namen, bro", verklaart hij zichzelf.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Sonny ging ten onder aan boodschap Jaydi in Temptation'

Voor Marco is het echter duidelijk: "Als je de naam van mijn vriendin niet weet en je wil vervolgens ons helpen in het proces, dan denk ik dat je het niet bij het juiste eind hebt."

De rollen in het programma zijn plotsklaps omgedraaid, want nu is het Marco die Sonny helpt. Volgens hem zit die namelijk te hoog in zijn emoties, waardoor hij soms niet helder kan nadenken. "Dat is geen reden om niet geïnteresseerd te zijn in ons. Je spreekt wel uit dat je geïnteresseerd bent en je wilt er voor ons zijn, maar je bent er niet. Je woorden en je daden liggen te ver van elkaar af. Die twee moet je bij elkaar gaan voegen en anders moet je je woorden niet uitspreken als je je daden niet waar kan maken", verwoordt Marco op kalme toon. "Je hebt oogkleppen op, oordoppen in en je praat."

Zijn geduldige uitleg werpt zijn vruchten af: Sonny lijkt meteen een hoop te hebben opgestoken van deze therapiesessie. "Ik heb nu wel geleerd eerst de kat uit de boom te kijken en vanuit daar te gaan handelen. Ik heb gewoon altijd heel snel mijn mening klaar."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Gulcin en Sorelis van Temptation nemen het op voor Sonny

Later blikt Sonny nog eens terug op het gesprek, maar dan met de dames erbij. Liyah gooit nog wat olie op het vuur. "Weet je wat het is Sonny? Als jij interesse zou hebben in andere mensen, zou je je niet zo voelen. Dan zou je niet voelen dat het allemaal om jou draait."

Sonny wuift deze kritiek vervolgens weg: "Dat geloof ik ook, lieve schat. Maar als ik één ding moet doen nu, is het denk ik aan mezelf denken." Of hij dus op de lange termijn iets heeft opgestoken van deze interventie is de vraag, want aan het eind van de aflevering ziet Sonny de anderen helpen nog steeds als zijn enige 'purpoos'.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Sonny valt niet meer in smaak bij vrouwelijke singles Temptation Island

Tahira verklapte in Temptation Love Therapy dat zij kriebels had voor Marco en na het zien van deze interventie snappen we wel waarom. Je kijkt de aflevering van Temptation Love Therapy hieronder terug.

Love Therapy: Tahira voelt kriebels voor Marco

11:00

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!