Beeld © ANP/VPRO

Deze BN'ers kropen al eerder in de huid van de royals

16 januari 2021 12:10

In 'De TV Kantine' was afgelopen donderdag te zien hoe Carlo Boszhard en zijn team in de huid kropen van de Oranjes. Zij zijn zeker niet de eersten die zich waagden aan een koninklijke imitatie. Deze bekende Nederlanders gingen hen voor.

Zeg je typetjes, dan zeg je natuurlijk Koefnoen. De makers van het programma hebben de Oranjes meerdere keren onder handen genomen. Zo waren Dick van den Toorn en Martine Sandifort lange tijd te zien als Willem-Alexander en Máxima.

Maar Dick was ook al ooit te zien als prinses Amalia. De rollen van Alexia en Ariane werden vertolkt door Owen Schumacher en Paul Groot.

Beatrix was ook een graag geziene gast in Koefnoen. Zij werd nagedaan door Sanne Wallis de Vries. Daarvoor speelde zij dit typetje al met furore in Kopspijkers, waar Mike Boddé haar zoon Willem-Alexander nadeed.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Koefnoen-duo samen in een film

Lang voor het succes van De TV Kantine waren Carlo Boszhard en Irene Moors al druk met persiflages. Denk aan Pittige Tijden, maar ook aan Hou van Holland. Hierin deden ze toen al Willem-Alexander en Máxima na.

Inmiddels zijn er heel wat actrices die een imitatie van Máxima op hun naam hebben staan. In De TV Kantine werd ze deze keer gepersifleerd door Elise Schaap. Frits Huffnagel speelde Willem-Alexander, Irene Moors prinses Laurentien en Najib Amhali prinses Amalia.

Elise Schaap is nu een graag geziene gast in De TV Kantine en dat kwam allemaal door haar imitatie van Máxima in Koefnoen. Carlo zag haar en wilde meteen met haar samenwerken.

André van Duin gooide het over een andere boeg. Hij koos ervoor Pieter van Vollenhoven te imiteren, mét enorme oren.

Miniatuurvoorbeeld

Zie ook:

André van Duin onderging chemotherapie tijdens opnames HHB

Edwin Evers toverde de afgelopen jaren ook heel wat imitaties uit zijn hoge hoed. Naast de stemmen van onder meer Johan Cruijff, de broertjes De Boer en Gerard Joling, kon hij ook prins Bernhard uitstekend nadoen.

Dramaseries

In de loop der jaren zijn er ook heel wat dramaseries over de Oranjes gemaakt. Aan de acteurs steeds de taak om de leden van de koninklijke familie zo echt mogelijk neer te zetten. Een beetje zoals The Crown, maar dan in het Nederlands.

In de VPRO-serie Bernhard, Schavuit van Oranje (2010) vertolkte Daan Schuurmans de rol van een jonge prins Bernhard. Eric Schneider speelde de oude prins Bernhard. Loes Haverkort was te zien als Máxima, zonder enig accent. Ellen Vogel speelde de oude prinses Juliana en Lotje van Lunteren Juliana in haar jongere jaren.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Daan Schuurmans over relatie: 'We vochten elkaar de tent uit'

In 2006 en 2009 verschenen de miniseries Juliana: prinses van Oranje en Juliana: koningin van Oranje bij de EOHierin was Marieke de Kleine te zien als Juliana en Hylke van Sprundel als Bernhard. Ria Eimers vertolkte de rol van koningin Wilhelmina en Annet Nieuwenhuyzen die van koningin Emma.

Ook het leven van prinses Beatrix werd ooit in een VPRO-miniserie gegoten. Mara van Vlijmen speelde in Beatrix, Oranje onder vuur de jonge Beatrix en Willeke van Ammelrooy de oude Beatrix. Ook waren onder meer Ellen Vogel (oude Juliana), Thom Hoffman (jonge Bernhard), Bastiaan Ragas (Willem-Alexander), Katja Herbers (Máxima) en Kitty Courbois (Wilhelmina) in de serie te zien.

In 2010 kwam de film Majesteit uit. Hierin was Carine Crutzen te zien als Beatrix en Gijs Naber als Willem-Alexander. Hadewych Minis speelde de rol van Máxima. De actrice kroop in 2004 ook al in de huid van Máxima in de film De Kroon. Hierin speelde Roef Ragas Willem-Alexander.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!