Murda in Turkse rapversie The Voice

Nederlandse Murda coach in Turkse rapversie van The Voice

15 januari 2021 15:19

De Turks-Nederlandse rapper Murda (36) wordt coach in de eerste editie van 'The Voice Rap Turkije'. De rapper is momenteel in Turkije voor de opnames, laat zijn manager weten aan RTL Boulevard.

"De laatste jaren maakt rap en hiphop een enorme opmars en is erg populair is bij een jonge doelgroep"

Murda, de artiestennaam van de in Amsterdam geboren Önder Doğan, is erg populair in Turkije. De rapper stond vorig jaar nog met zijn Turkse nummers in de top drie van Spotify in Turkije.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Oud The Voice-kandidaat Toon Mentink (24) overleden

Het is de eerste keer dat de van oorsprong Nederlandse talentenjacht een versie krijgt die geheel in het teken staat van rap, bevestigt een woordvoerder van producent ITV. "De laatste jaren maakt rap en hiphop een enorme opmars en is erg populair is bij een jonge doelgroep. Zo ook in Turkije, daaruit is de vraag voortgekomen voor een rapversie."

De talentenjacht zal worden uitgezonden op de nieuwe Turkse streamingdienst Exxen. Naast Murda zullen artiesten Hadise, Eypio en Mero plaatsnemen op de bekende rode draaistoelen.

Ook in Nederland gaan de opnames van The Voice gewoon door. Eerder deze week dook er een video op waarin coaches Ali B en Waylon hard tegen hard gingen.

Uitgelekt: de verhitte ruzie van Ali B en Waylon tijdens TVOH

04:06

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!