Jip en Roy uit Over Mijn Lijk Beeld © Over Mijn Lijk/BNNVARA

Dit zijn de eerste deelnemers van nieuw seizoen Over Mijn Lijk

19 januari 2021 14:33

Een nieuw seizoen van 'Over Mijn Lijk' is in de maak. De programmamakers hebben alvast de eerste twee kandidaten van de reeks bekendgemaakt. Maak kennis met Jip en Roy.

"Uiteindelijk kom ik helaas wel te overlijden door die vervelende ziekte, maar dat houdt me niet tegen"

Wat doe je als je lekker je leventje leeft en ineens te horen krijgt dat je doodgaat? Er alles uithalen wat er nog in zit. Ook in dit seizoen van Over Mijn Lijk volgt Tim Hofman vijf ongeneeslijk zieke jongeren, van wie Jip en Roy de eerste twee kandidaten zijn.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Tim Hofman kan niet praten over verlies Over Mijn Lijk-deelnemer

Jip (26)

De 26-jarige Jip heeft een hersentumor. "Dat is niet gemakkelijk, maar aan de andere kant geniet ik erg van het leven. Zoveel als ik kan", vertelt ze in haar introductievideo. Toen ze haar man tijdens een reis in India ontmoette, wist ze meteen dat hij de ware was. Samen hebben ze een dochter van 3 jaar: Ava.

Jip hoopt dat ze nog jaren mag leven. "Ik wil nog heel veel bergen beklimmen. Interessante, mooie boeken lezen. (...) Vrijheid is heel belangrijk voor mij, omdat ik zo het idee heb dat ik echt leef."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Tim Hofman ongelooflijk nerveus voor Over Mijn Lijk

Roy (30)

"Ik doe dit jaar mee aan Over Mijn Lijk aangezien ik een hersentumor heb", begint de 30-jarige Roy, die samen met zijn vrouw Annick in Oldenzaal woont. Hij is meteen geopereerd toen de tumor werd ontdekt. Een klein deel wisten de artsen daarmee weg te halen. "Hoe het er voor nu uitziet, is dat ze kijken van: oké, hoe lang kunnen we het nog rekken?"

Door de druk die door de tumor op zijn hoofd is ontstaan, is het voor Roy en zijn vrouw moeilijker om alles te doen waar ze voorheen zo van genoten. Corona helpt ook niet mee, maar hij laat zich niet uit het veld slaan. "Uiteindelijk kom ik helaas wel te overlijden door die vervelende ziekte, maar dat houdt me niet tegen om ter plekke te leven en vol te genieten van alles wat er nog komen gaat."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!