Lupin Beeld © Netflix

Nieuwe serie Lupin is grootste Franse Netflix-succes ooit

19 januari 2021 13:47

De serie 'Lupin' is in de eerste 28 dagen dat het op Netflix staat door 70 miljoen abonnees bekeken. Daarmee is het de grootste Franse hit op de streamingsdienst. Dat maakt het bedrijf bekend, vooruitlopend op de vierde kwartaalcijfers die later op dinsdag worden gepresenteerd, meldt 'The Hollywood Reporter'.

Het misdaaddrama staat al 'op nummer 1 van de top 10 in tientallen landen, waaronder Brazilië, Vietnam, Argentinië, Duitsland, Nederland en nog veel meer', aldus het bedrijf. De serie is geïnspireerd op de romans van Maurice Leblanc over de galante dief en vermommingsmeester Arsène Lupin. Hoofdpersoon Assane Diop, gespeeld door Omar Sy, probeert zijn vader te wreken voor het onrecht dat een rijke familie hem heeft aangedaan.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Omar Sy te zien als gentleman-overvaller in Netflix-serie Lupin

Sinds de start van de serie heeft het originele Leblanc-boek 114 jaar na de internationale publicatie wereldwijd ook aan populariteit gewonnen, waaronder in Korea, de VS, Spanje en Frankrijk, zegt Netflix.

Later dinsdag maakt de streamingsdienst meer bekend over de resultaten van afgelopen kwartaal en voorspellingen over het lopende jaar.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!