Op1 Beeld © ANP

Op1 wordt een stukje soberder als de avondklok er komt

19 januari 2021 14:41

Talkshow 'Op1' zet ook als er woensdag een avondklok wordt afgekondigd de uitzendingen voort. Wel krijgt het NPO 1-programma een 'sobere versie', laat WNL-hoofdredacteur Bert Huisjes desgevraagd weten.

"Dat betekent dat er misschien iets minder gasten aan tafel verschijnen"

Het kabinet kondigt woensdag extra maatregelen aan om de coronacrisis te bestrijden. Het is nog onduidelijk of het om de veelbesproken en omstreden avondklok gaat.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jort Kelder is kritiek over Op1 zat: 'Ik doe mijn werk'

Huisjes verwacht dat Op1 in de categorie 'essentieel' valt dankzij de informatievoorziening in het programma en op die manier een uitzondering krijgt. "Er is bij de kijker grote behoefte aan informatie en opinie. Als het kan gaan we door in een sobere versie. Dat betekent dat er misschien iets minder gasten aan tafel verschijnen", zegt hij. Het is volgens hem niet uit te leggen als de studio vol zou zitten terwijl iedereen 's avonds thuis moet blijven.

Ook wordt er gekeken naar andere maatregelen om de veiligheid van gasten en medewerkers te waarborgen. Zo worden de bubbels rond de gasten mogelijk strikter en moeten ze volledig de studio uit voordat er nieuwe gasten binnenkomen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Op1 komt zaterdag met extra uitzending na aftreden kabinet

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!