Beeld © ANP

Angela de Jong fileert Marble Mania: 'Zielloze tv-show'

22 januari 2021 11:52

Het nieuwe knikkerprogramma 'Marble Mania' ging gisteravond van start met een mooie 1,4 miljoen kijkers op SBS6. Eén van hen was de meest gevreesde televisierecensent van ons land: Angela de Jong (44). In haar column in het 'AD' laat Angela haar licht schijnen over de knikkershow. En ze is niet mals.

"Hypere Winston met zijn neplach"

Angela weet niet wat ze het ergste vond aan het programma, schrijft ze. "Hypere Winston met zijn neplach en zijn kleffe benadering van deelnemer Wesley ‘Wes’ Sneijder? De saaie knikkerspelletjes die bedacht waren tussen de knikkerbanen door? Het ingestudeerde commentaar van Jack van Gelder? De juichende nep-knikkers op de tribunes die door Winnie werden opgejut nog harder te juichen?" briest ze in haar column in het Algemeen Dagblad.

"Ze denken daar echt dat de kijker seniel is", vervolgt ze. Volgens Angela is het uurtje Marble Mania alleen uit te houden 'voor wie vijf jaar is, of compleet dement'.

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

Angela de Jong maakt Ali B met de grond gelijk

Wat Angela nog het ergste vindt, is dat het John de Mol in haar ogen gelukt is om een leuk internetformat om te vormen tot een 'zielloze tv-show.' De laatste dagen is Jelle Bakker regelmatig in het nieuws, die samen met zijn broer Dion in gesprek was met de zender over een eventuele samenwerking na het succes van hun YouTube-serie Jelle’s Marble Run. Daarin bouwden ze de meest extreme knikkerbanen, waardoor de broers worden gezien als de grondleggers van het format. Om praktische redenen was er voor hen echter geen rol weggelegd in Marble Mania.

Daarvan is Angela allesbehalve gecharmeerd. Ze haalt dan ook hard uit naar John de Mol. "Ja, zijn knikkerbanen zijn groter dan die van Jelle. Ze glommen ook harder. Maar daar is alles mee gezegd. Of Jelle netjes is betaald voor het idee, is onduidelijk. Hij werd in elk geval niet genoemd op de aftiteling."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!