Live-actionversie Winx Club nu te streamen bij Netflix

22 januari 2021 14:26

Precies op tijd voor het weekend heeft Netflix de eerste afleveringen van 'Fate: The Winx Saga' online gegooid. De show is gebaseerd op de animatieserie 'Winx Club' en roept dan ook bij veel jongeren herinneringen op. 

In Fate: The Winx Saga keren Bloom en haar magische vriendinnen terug naar Alfea, dat nu in een volwassener en duisterder jasje gestoken is. De hoofdrol van Bloom wordt gespeeld door actrice Abigail Cowen (Chilling Adventures of Sabrina). Voor de 16-jarige is alles wat met magie te maken heeft helemaal nieuw. Bloom komt namelijk uit de mensenwereld en wist tot een paar maanden geleden niet eens van het bestaan van feeën af.

Op het prestigieus internaat moet ze haar onvoorspelbare krachten leren beheersen - en snel. Want Bloom en haar vriendinnen worden bedreigd door een groot kwaad. De tieners zijn vastbesloten om hun toverkrachten te perfectioneren, maar ook moeten ze op de school leren omgaan met rivaliteit en romantiek...

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Netflix deelt magische eerste beelden live-actionversie Winx Club

De live-action remake komt uit de koker van Brian Young, die eerder werkte aan The Vampire Diaries. "Winx Club is zo'n geliefde show met zoveel geweldige personages en rijke verhalen. Ons doel met Fate: The Winx Saga was om in die wereld te duiken, maar ook om nieuwe elementen, personages en verhaallijnen te introduceren voor het oudere publiek", aldus de showrunner. "Ik ben altijd een grote fan van fantasy geweest en het vertellen van die grote verhalen op een gefundeerde, herkenbare manier is wat mij het meest opwindend vindt aan Fate."

De andere feeën worden gespeeld Precious Mustapha (Aisha), Hannah van der Westhuysen (Stella), Eliot Salt (Terra) en Elisha Applebaum (Musa).

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Misfit 3 slaat bioscoop over: rechtstreeks naar Netflix

Alle zes de aflevering van Fate: The Winx Saga zijn nu te zien bij Netflix.