Anouk The Voice Beeld © The Voice of Holland

Battles The Voice dit jaar extra zwaar voor de kandidaten

23 januari 2021 17:22

De gevreesde Battles van 'The voice of Holland' gaan er dit seizoen keihard aan toe. Dit jaar lopen de talenten het risico al vóór het daadwerkelijke optreden naar huis te worden gestuurd. Zo was te zien in een korte preview aan het einde van de aflevering vrijdagavond.

"Dit keer doen we het anders"

De lat ligt dit jaar erg hoog en dat is ook de jury niet onopgemerkt gebleven. Omdat ze niet iedereen mee kunnen nemen naar de volgende ronde, introduceert The Voice dit jaar de zogenaamde 'pre-battles'.

"Dit is een heftig avontuur waar een hoop dromen verwezenlijkt zullen worden, maar helaas gaan er ook dromen uiteen spatten", stelt coach Waylon. "De muziekindustrie is keihard dus je moet alles geven."

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Anouk in The Voice geëmotioneerd door bijzondere versie 'Hallelujah'

In duo's en trio's moeten de kandidaten bewijzen wat ze waard zijn. "Dit keer doen we het anders", legt Anouk uit. "We hebben duo-battles én trio-battles. Het slechte nieuws is dat als je in een trio zit, je de kans hebt om na mijn coaching alsnog af te vallen." Zo vertelt Waylon dat alleen in zijn team al vijf vocalisten het veld moeten ruimen.

Wat wel nog steeds hetzelfde blijft is dat de coaches na elk optreden één van zijn of haar talenten meeneemt naar de volende ronde. Er zit echter een addertje onder het gras: als de coach twijfelt, kan hij de eerder afgevallen kandidaat nog redden...

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Hanin uit The Voice moest vluchten: 'IS zat 8 kilometer verderop'

RTL liet eerder aan RTL Boulevard weten dat publiek voorlopig niet welkom is tijdens The Battles. Het is nog niet bekend of dit ook voor de liveshows gaat gelden, maar met de huidige maatregelen zal dat waarschijnlijk wel het geval zijn.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!