Beeld © AVROTROS / Hunted VIPS

Dennis en Klaas na Hunted VIPS: voortvluchtigen benijd je niet

24 januari 2021 08:37

"Mensen die het criminele pad op gaan en vervolgens op de vlucht moeten, die benijd je niet", concluderen Dennis Weening (43) en Klaas van der Eerden (45) na hun deelname aan het programma 'Hunted VIPS', waarvoor ze uit de handen van de opsporingsdienst moesten zien te blijven. "Je hebt de hele dag stress", zegt Dennis tegen het 'ANP'.

"Als je een dorp inloopt met z'n tweeën met cameravrouw, weet het hele dorp dat we er zijn"

"Je ziet dan hoeveel camera's er op straat hangen, en iedereen die je aankijkt daarvan denk je 'die gaat me verraden'. Die paranoia is echt heftig", blikt Dennis terug op de week dat hij samen met Klaas als een voortvluchtige door Nederland trok.

Als team waren ze 'heel gestructureerd én heel chaotisch', zegt Klaas. "Ik ben denk ik iets meer bezig met de tactiek, dat ik een stap verder kijk, maar ik durf minder. En Dennis durft meer waardoor er meer geregeld kan worden."

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

BN'ers VIPS-editie Hunted bekendgemaakt

Klaas is 'echt een soort Hunted-connaisseur', dus nadat ook Dennis onder druk een seizoen van het programma had gekeken, gingen de presentatoren de strijd aan met de 'hunters'. "We mochten maar één nacht op dezelfde plek blijven, dus we moesten constant in beweging zijn. Dat maakte het lastig", zegt Dennis.

Ook zat hun bekendheid ze soms in de weg. "Als je een dorp inloopt met z'n tweeën met cameravrouw, weet het hele dorp dat we er zijn. Dan kunnen de hunters daar makkelijk vragen 'heb je Dennis en Klaas gezien?'. Maar het voordeel is ook dat mensen sneller hun deur openen of een lift geven", zegt Klaas.

Het seizoen, dat vanaf maandag te zien is op NPO 3 en ter ere van het vijfjarig bestaan van het programma met vier bekende koppels wordt gespeeld, werd in de coronazomer opgenomen. Dat zorgde voor een extra uitdaging, vertelt Klaas: "We konden niet met elke auto mee, dus moesten altijd een busje zien te regelen omdat je dan op anderhalve meter afstand kon zitten. En mensen laten je door corona minder snel binnen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Burgemeester Texel woest op makers Hunted wegens heli's

Hunted laat zien waar de opsporingsdiensten allemaal bij kunnen. "Ze hebben elk seizoen weer nieuwe technieken. En wat ze gedaan hebben met onze computers en sociale media, ze hebben alles overgenomen. Toen we klaar waren, moest ik alles opnieuw inregelen. Ik kon niet eens meer m'n creditcard gebruiken. Dat doen ze echt, niet voor de show", zegt Klaas.

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

Fan van het programma Hunted? Dan is I SPY iets voor jou!

Hoewel het duo niet veel wil verklappen, lijken ze het wel langer dan een dag te hebben uitgehouden. "Die eerste dag maakten wij de meeste fouten: meteen middenin camera’s gaan staan, een vriend die ons opwacht", zegt Klaas. "Dat was wel een momentje ja, dat hij onderweg 'even zijn telefoon had aangezet voor de route, maar wel direct weer had uitgezet', wat het nóg raarder maakt", herinnert Dennis zich.

Zelf hebben ze geen telefoons gebruikt. "Te link. Je ziet het aan die grote criminele kopstukken: altijd als ze gepakt worden, komt het doordat ze digitaal hun sporen nalaten."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!