Wie is de Mol? Beeld © Wie is de Mol? / AVROTROS

Dus dít was de functie van de vreemdelingen in Wie is de Mol?

24 januari 2021 13:57

Het leek afgelopen zaterdag haast of kijkers van 'Wie is de Mol?' in een aflevering van 'Expeditie Robinson' waren beland. Zo moesten de kandidaten gehuld in een wetsuit touwtjes doorbranden voor kokers met geld. Naast fysieke kracht werd ook de kennis van de deelnemers op de proef gesteld tijdens de opdracht met de lift. En dat bleek nog best een opgave...

"In zo’n opdracht is het alleen maar leuk als er ook wat onverwachte dingen gebeuren"

Tijdens 'Meeliften' werden de kandidaten getest op hun algemene kennis. Om de opdracht uit te voeren splitsten de BN'ers zich op in twee groepen. De ene groep kreeg een lijst met vragen, de anderen moesten deze beantwoorden. Groot belang was dat de kandidaten in de lift zo snel mogelijk antwoord gaven, elke vraag kon namelijk maar één keer gesteld worden.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Meest sneaky Molacties uit WIDM aflevering 3 die je hebt gemist

Toch zagen we tijdens de opdracht niet alleen de kandidaten voorbij komen, ook een aantal vreemdelingen stapten in de lift. Splinter dacht even dat hij hen ook om antwoorden kon vragen, maar al snel bleek dat het slechts figuranten waren. Alleen wat deden ze daar precies?

"Dat waren mensen die wij hadden uitgenodigd, dat waren figuranten", vertelt presentator Rik van de Westelaken in de podcast van Wie is de Mol?. "Dat vonden wij grappig. In zo’n opdracht is het alleen maar leuk als er ook wat onverwachte dingen gebeuren."

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Joshua heeft wat op te biechten na exit Florentijn uit WIDM

Iemand die de opdracht ook graag had willen doen is Florentijn. Hij moest vorige week het veld ruimen.

Wie is de Mol? zie je elke zaterdag om 20.25 uur bij AVROTROS op NPO 1.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!