Tijl Beckand in De Verraders Beeld © William Rutten

Zin in spannende tv? Dan is het programma De Verraders iets voor jou

25 januari 2021 11:20

Houd zaterdag 13 maart alvast vrij, want op deze datum start RTL met een gloednieuw programma: 'De Verraders'. Het programma is een meeslepend en psychologisch avontuur vol leugens, manipulatie en verraad. Saillant detail: het komt uit dezelfde koker als het bloedspannende 'Wie is de Mol?'.

"Na twee draaidagen zaten heel wat deelnemers al helemaal stuk vanwege de grote mindfuck die dit programma teweegbrengt"

In De Verraders komen achttien bekende Nederlanders in een sfeervol kasteel in Zuid-Limburg samen voor een spannend spel waarin ze samen een grote zilverschat kunnen winnen. Drie van hen willen echter de schat niet delen en worden verraders. Zij doen er alles aan om zelf met de buit naar huis te gaan, zetten de groep tegen elkaar op en ‘vermoorden’ elke nacht een medekandidaat.

Angst, verdeeldheid en verdachtmakingen zijn het gevolg. De overige deelnemers – de getrouwen – proberen zich te weren door de verraders te ontmaskeren en hen, in de dagelijks terugkerende 'Raad', weg te stemmen voordat het te laat is.  Maar zitten ze op een juist spoor en lukt het om de verraders weg te stemmen? In acht afleveringen is te zien hoe de deelnemers dit psychologische avontuur beleven en wie er uiteindelijk met de buit vandoor gaan.   

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Rob Kemps neemt het op voor Slimste Mens-concurrent Tijl

De psychologische strijd tussen de verraders en de getrouwen gaat 24 uur per dag door. Elke dag is er een korte wapenstilstand waarin alle overgebleven deelnemers samen een missie uitvoeren waarbij zoveel mogelijk zilver gewonnen moet worden.  

Slechts een paar deelnemers schoppen het tot de finale. In de laatste aflevering staan zij voor een duivels dilemma als ze moeten bepalen hoe ze het gewonnen zilver verdelen. "Super spannend!", aldus Tijl Beckand, die de presentatie van De Verraders op zich neemt.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Irritante' Tijl Beckand afgebrand door De Slimste Mens-kijkers

De kijkers hoeven trouwens niet te raden wie de drie verraders zijn. Dat zie je namelijk al in de eerste aflevering. "Met die kennis kijk je op een totaal nieuwe manier naar menselijk gedrag, naar smerige spelletjes, naar sluwe tactieken en valse beschuldigingen en beleef je het spel in meerdere lagen tegelijk", vertelt Tijl.

Hoewel hij inmiddels heel wat tv-minuten op zijn cv heeft staan, is dit programma heel andere koek qua spanning en emotie. "Na twee draaidagen zaten heel wat deelnemers al helemaal stuk vanwege de grote mindfuck die dit programma teweegbrengt."  

De Verraders is vanaf zaterdag 13 maart om 21.30 uur te zien bij RTL 4.