Wie is de Mol? Beeld © Wie is de Mol? / AVROTROS

Alle verdachte Molacties uit WIDM aflevering 4 toegelicht

26 januari 2021 16:06

Nog maar vijf kandidaten zijn op zoek naar het antwoord op die ene vraag: wie is de Mol? Gedurende hun zoektocht helpen ze de saboteur in kwestie ook nog eens een handje. In aflevering vier werd er eindelijk lekker gecasht, maar er waren ook genoeg geniepige streken... Alle Molacties vind je in dit artikel.

Meeliften

Tijdens de eerste opdracht worden de kandidaten getest op hun algemene kennis. Terwijl de deelnemers zich in twee groepen verdelen, worden ze verrast door een kleine plottwist. De vragen zijn namelijk niet zo moeilijk, maar het komt aan op tijd. Zo wordt er bijvoorbeeld gevraagd om drie dieren die je tegenkomt op de kinderboerderij die beginnen met een 'k'. Kat (kip, koe of konijn) in het bakkie zou je denken, maar de kandidaten die de vragen moeten beantwoorden staan in een lift, waardoor ze maar kort de tijd hebben. Vooral Joshua lijkt daar handig gebruik van te maken. De frontman van Chef'Special spreekt zelf van een 'brain freeze', maar laat mooi 210 euro liggen.

Miniatuurvoorbeeld

Ook leuk:

Zin in spannende tv? Dan is het programma De Verraders iets voor jou

Ook Splinter zet zichzelf op de kaart als eventuele Mol tijdens de eerste opdracht. Als vragensteller zorgt hij er immers iedere keer voor dat hij pas de vraag stelt als de kandidaten in de lift al halverwege zijn. Lekker tijdrekken dus.

Dan is er ook nog Rocky. Zij zegt op een gegeven moment bijna een van de antwoorden voor. Als dat gebeurt, wordt er geen geld verdiend. En dat is precies wat een Mol wil natuurlijk. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zó weten kandidaten van WIDM dat de opdracht voorbij is

Fotogenie(k)

De groep bevindt zich voor opdracht twee voor het eerst tussen de bewoners van Tsjechië. In een druk centrum moeten de kandidaten foto's maken die zichzelf en hun medekandidaten verbeelden. En weer is daar Joshua: iedereen moet zeven foto's maken, maar de zanger maakt er maar zes. Daarnaast zaait hij ook nog eens verwarring met zijn 'koffiefoto', die zowel op hem als Charlotte slaat - iets waar hij zich bewust van is.

Ook Splinter, met wie Joshua een bondje heeft, maakt zich wederom verdacht door foto's te maken waarvan hij op voorhand weet dat ze lastig te raden zijn. Daarnaast lijkt de titel van de aflevering, 'voor het zeggen', op hem te slaan. In aflevering vier heeft hij het zowel in de eerste als tweede opdracht létterlijk voor het zeggen als penningmeester. Rocky staat ook nog altijd op het potentiële Mollen-lijstje. Tijdens de opdracht maakt ze namelijk een foto van een klein theater, en drie keer raden wat daarboven staat... een joker! Een verwijzing naar de eerste aflevering?

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Waar kennen we de kandidaten van Wie is de Mol? eigenlijk van?

In vuur en vlam

Tijdens de derde opdracht lijkt het bijna alsof de kandidaten in Expeditie Robinson zijn beland. De deelnemers moeten het water in om kokers door te branden met vuur. In de kokers zit geld én mingeld. Vooral Charlotte probeert vlak voor het einde de groep uit elkaar te drijven door te beweren dat niet de juiste kokers zijn gepakt. En Rocky gaat daar maar al te graag in mee. Opvallend...

Terwijl de groep hard hun best doet, is het Renée die in het begin van de opdracht tijd aan het rekken is met de knopen. Joshua staat ondertussen op dé sleutelpositie op het vlot. Een plek waar hij meteen heel duidelijk over is als de opdracht van start gaat.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Meest sneaky Molacties uit WIDM aflevering 3 die je hebt gemist

Tot slot geeft presentator Rik van de Westelaken tijdens de speluitleg aan dat de kandidaten en mol zijn als ‘vuur en water’. En laat er nou één iemand zijn die niet in het water is geweest: Splinter! Hij mocht namelijk het vuur aansteken.

Helaas voor de strijdlustige Lakshmi hield het WIDM-avontuur voor haar na de spectaculaire opdracht op. In onderstaande video vertelt ze dat ze zich 'genaaid' voelde.

Lakshmi voelde zich genaaid door WIDM-exit

01:52

Wie is de Mol? zie je elke zaterdag om 20.25 uur bij AVROTROS op NPO 1. De aflevering van zaterdag kijk je hier terug.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!