Jim van der Zee en coach Anouk in The Voice Beeld © ANP

Voice-winnaar Jim van der Zee klust nu bij als pakketbezorger

26 januari 2021 17:03

Jim van der Zee (26) won drie jaar geleden samen met coach Anouk (45) 'The voice of Holland', maar werd doodongelukkig van een leven in de spotlights. Tegenwoordig klust hij bij als pakketbezorger.

"Ik dacht dat ik dat wilde, om geld te verdienen"

In het Algemeen Dagblad vertelt Jim, die in 2018 het achtste seizoen van de populaire talenjacht won, dat zijn deelname aan The Voice voelde als een soort achtbaan. "Hitjes en liedjes schrijven voor de radio is niets voor mij", concludeerde hij na de winst. "Ik dacht dat ik dat wilde, om geld te verdienen. Maar al snel kwam ik erachter dat ik daar niet gelukkig van word."

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

Zanger Dani probeerde het eerder al bij The voice of Holland

Toen door de coronacrisis al zijn optredens werden gecanceld, besloot hij de knoop door te hakken. "Ik besefte al snel dat dit de pauze was die ik nodig had, maar niet kon vinden. Ik werd al langere tijd ongelukkig van muziek maken en had geen zin meer in optredens. Toen optreden door de coronamaatregelen niet meer kon, kreeg ik daar vrede mee", aldus Jim. "Het voelde nooit alsof ik een andere optie had. Nu besef ik waarom ik zo ongelukkig werd; ik stond niet achter wat ik deed."

Waar hij wel gelukkig van wordt? De zanger is nog altijd op zoek naar het antwoord. "Ik ben nu een stuk dichterbij dat antwoord dan tijdens en net na The Voice." Om rond te komen werkt Jim als pakketbezorger op de fiets en klust hier en daar wat bij. "Geld maakt me sowieso niet veel uit."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Oude bekende The Voice betreedt 23 kilo lichter opnieuw het podium

Spijt van zijn deelname heeft hij echter niet: "Het is wel een versnelling van mijn ontwikkeling geweest. Maar nu ben ik 26 en heb ik nog genoeg tijd om me verder te ontwikkelen."

Momenteel is alweer het elfde seizoen van The voice of Holland bezig. En het gaat hard tegen hard! Niet alleen tussen de kandidaten, maar ook de coaches liggen dit seizoen flink in de clinch...

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!