Mocro Maffia Beeld © Videoland

Dood ligt om de hoek in Mocro Maffia seizoen 3

29 januari 2021 07:10

Fans van 'Mocro Maffia' kunnen vanaf vrijdag eindelijk kijken naar de eerste aflevering van het derde seizoen van de Videoland-hitserie. De nieuwe reeks van de grimmige en soms bikkelharde misdaadserie over de Amsterdamse onderwereld belooft opnieuw een spektakel te worden, waarin de hoofdpersonages à la 'Game of Thrones' hun leven nooit zeker zijn.

"We krijgen weer heel veel actie, drama, familieconflicten én nieuwe gezichten"

"De dood schuilt in Mocro Maffia om de hoek. Dat is nou eenmaal zo in het wereldje", zegt Iliass Ojja, die de rol van Taxi speelt, tegen het ANP. Volgens hem is niemand veilig, wat betekent dat het voor de acteurs extra spannend is als het script voor de eerste keer wordt opengeslagen.

"Het is altijd spannend of je dood gaat of blijft leven. Maar vrezen is een te groot woord. Ik ben al blij dat ik de kans heb om in een van de grootste en succesvolste series van Nederland te mogen spelen. Dus als mijn personage nu sneuvelt, heeft Achmed (Akkabi, red.) mijn zegen." Akkabi speelt opnieuw de hoofdrol als De Paus maar is ook bij de serie betrokken is als schrijver en producent.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Mocro Maffia-acteur Robert de Hoog wordt vader

De nieuwe reeks gaat verder waar de tweede is gestopt. "We krijgen weer heel veel actie, drama, familieconflicten én nieuwe gezichten. Dat is het in een notendop", aldus Iliass. De kijker krijgt wel iets meer inzicht in de hoofdpersonages. Er wordt meer ingezoomd op hun achtergrond waardoor de serie rijker is geworden, vindt collega-acteur Robert de Hoog. Hij speelt Tatta, de rechterhand van De Paus.

"Er komt steeds meer onzekerheid bij de personages kijken", schetst Robert. "Ze zijn op de toppen van hun kunnen, maar binnen de eigen organisatie is er steeds vaker verraad en wordt er steeds vaker broedermoord gepleegd. Levens zijn net iets minder kostbaar dan in de tijd dat ze nog aan het klimmen waren. De groeperingen lijken uit elkaar te vallen en je kan eigenlijk niemand meer vertrouwen."

Miniatuurvoorbeeld

Ook leuk:

Mocro Maffia verrast fans met 7-delige miniserie Komtgoed

De gebeurtenissen zijn net als in eerdere seizoenen geïnspireerd op de echte onderwereld, maar ook de acteurs krabben zich soms achter de oren als ze weer eens in het nieuws zien dat criminelen nog verder gaan. "Dan zeggen we wel eens gekscherend tegen elkaar: 'Dit hadden wij toch zelf niet kunnen bedenken'. Zo heftig en bont zij het maken", aldus Robert.

Hij benadrukt dat de serie niet in lijn is met de realiteit. "We willen wel echt een eigen verhaal maken. We zijn er ook niet op uit om de realiteit na te bootsen of te verheerlijken. Wel is het soms wrang om te zien dat het angstvallig op elkaar lijkt."

De opnames vonden dit keer plaats tijdens de coronacrisis. De makers moesten daardoor terug naar de tekentafel omdat sommige dingen niet meer konden. "Draaien in het buitenland bijvoorbeeld", zegt Iliass. Hij is ontzettend te spreken over de wijze waarop het team en Videoland het ondanks alle maatregelen hebben aangepakt. "Het was heel goed geregeld. Er was bijvoorbeeld een Covid-manager die ons op de regels wees. Zo zijn we het gelukkig ongeschonden doorgekomen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Achmed Akkabi online bedreigd na homo-rol in film

Een vierde seizoen is nog niet aangekondigd, maar gezien het succes van de eerste twee zeker niet ondenkbaar. "Ik hoop het", zegt Iliass dan ook. "Ik denk dat de kijkers nog niet klaar zijn met ons. En als Flikken Maastricht het al vijftien seizoenen volhoudt... Er is inspiratie genoeg", lacht hij. "Als we het niet uit Nederland kunnen halen, gebeurt in het buitenland ook nog genoeg. Ik heb alle vertrouwen in Achmed, die maakt er wel wat van."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!