Charlotte Nijs en Joshua Nolet in 'Wie is de Mol?' Beeld © NPO/AVROTROS

Kijkers gieren om 'kunstenares' Charlotte in WIDM

31 januari 2021 14:22

Tijdens de opdracht waarbij de kandidaten moesten schilderen, werd pijnlijk duidelijk dat Charlotte Nijs (32) haar creativiteit al in geen tijden heeft benut. De journaliste kreeg al scheve blikken van haar mededeelnemers, maar ook de kijkers van 'Wie is de Mol?' waren niet onder de indruk van haar kunstwerkjes. Let op: dit artikel bevat spoilers.

"Ik heb geen moment gedacht dat jullie ook maar iets uit onze schilderijen zouden halen"

Voordat de opdracht begint, laat Charlotte's partner Joshua weten niet erg goed te zijn in tekenen. Daarom offert de journaliste zich op, want zij heeft er alle vertrouwen in. Maar eenmaal met een kwast in haar hand wordt al snel duidelijk dat ze niet zo'n hoge pet van zichzelf op had moeten hebben. Joshua maakt dat direct duidelijk na de opdracht, waarbij ze níéts in de pot wisten te spelen. "Ik heb geen moment gedacht dat jullie ook maar iets uit onze schilderijen zouden halen", zegt de Chef'Special-zanger tegen zijn medekandidaat. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Nieuwe show Matthijs kan niet opboksen tegen WIDM

Joshua is niet de enige die met verbazing toekeek hoe Charlotte de opdracht compleet wist te verpesten. 'Heeft er iemand de contactgegevens van Charlotte Nijs voor het geval ik ooit een tekening van een kangoeroe in een bushokje nodig heb?' geint één kijker op Twitter. 'Vanwege corona moeten de kandidaten hun eigen visagie doen', grapt een ander bij een foto van Charlotte. Een derde vraagt zich af wat Joshua en Charlotte 'op hebben voordat ze aan deze opdracht begonnen.' 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Meteen doorpakken na WIDM: wekelijkse talkshow voor Splinter

De tweede opdracht zorgde ervoor dat de volle pot werd gehalveerd en Joshua, Renée en Splinter hun plek vreesden. Uiteindelijk was het de Chef'Special-zanger die het veld moest ruimen. Hij werd door vele kijkers verdacht, maar vooral ook geliefd. De reacties op social media treuren dan ook om zijn exit. 'Wat een heerlijke kandidaat was dit!' reageert er eentje. 'Jammer dat Joshua weg moest, leuke kandidaat', vindt een ander. 'Neeeee', vat een derde het kort samen. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Alle verdachte Molacties uit WIDM aflevering 4 toegelicht

Joshua doet vanavond zijn verhaal in RTL Boulevard. Iedere week vertelt de afvaller over zijn of haar avontuur. Vorige week was het de beurt aan Lakshmi, die zich 'genaaid' voelt na haar exit. Je ziet het in de video hieronder. 

Wie is de Mol? is elke zaterdag om 20.30 uur te zien op NPO1 en terug te kijken bij NPO Start. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!