Peter van de Veire en Geraldine Kemper in de tuin van Big Brother-huis. Beeld © Michel Schnater

Big Brother komt mogelijk met drie nieuwe bewoners

01 februari 2021 14:55

De drie Big Brother-bewoners die zaterdag vrijwillig het huis verlieten, worden op termijn mogelijk vervangen door nieuwe. Een woordvoerder van RTL laat desgevraagd weten dat het 'Big Brother-experiment ook deze week vol verrassingen blijft zitten, voor zowel bewoner als kijker.'

"Het Big Brother-experiment is een heel intense ervaring"

De Nederlandse deelnemers Jowi, Daniëlle en Nathalie verlieten het huis nadat ze aangaven niet langer deel te willen nemen aan het programma. Uniek in de wereldwijde en ruim twintigjarig geschiedenis, zegt RTL. Niet eerder stapten er drie bewoners tegelijkertijd op.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jowi stapt vrijwillig uit Big Brother: 'Wil blij met mezelf zijn'

Aanleiding voor het vertrek was de negatieve sfeer binnen het huis na het ontstaan van twee kampen, voornamelijk tussen de Nederlandse en Vlaamse bewoners. Big Brother gaf de kandidaten daarop de keuze om te blijven en het samen op te lossen of om hun koffers te pakken.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kijkers zien Els als vierde het Big Brother-huis verlaten

"Het Big Brother-experiment is een heel intense ervaring en kan je daarom alleen samen als groep aangaan. Voor sommige bewoners werd het zo intens dat ze twijfelden over hun verblijf in het huis, waarop Big Brother hen uit groepsbelang de mogelijkheid heeft geboden het huis per direct te verlaten", aldus de woordvoerder. De overige bewoners beloofden met hun beslissing te blijven automatisch "met volle overtuiging en zonder twijfel" door te gaan.

Het is niet de eerste keer van het seizoen dat een kandidaat vrijwillig uit Big Brother stapte. Eerder verliet ook Theo het huis uit eigen beweging. Er zijn momenteel nog negen bewoners over in het huis, twee Nederlandse en zeven Vlaamse.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Nieuwe Big Brother weet John de Mol nog niet te overtuigen

Eventuele nieuwe bewoners zullen in ieder geval veel minder lang in Big Brother hoeven blijven dan de oorspronkelijke kandidaten. Het programma loopt honderd dagen, daarvan zijn er al dertig verstreken.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!