Wie is de Mol? Beeld © Wie is de Mol? / AVROTROS

Rocky en Renée Mollen erop los in WIDM aflevering 5

02 februari 2021 16:21

Nog maar vier kandidaten zijn op zoek naar het antwoord op die ene vraag: wie is de Mol? Gedurende hun zoektocht helpen ze de saboteur in kwestie ook nog eens een handje. Na aflevering vijf moet de Mol wel in zijn nopjes zijn; maar liefst 5.000 euro verdween - poef - uit de pot. Alle Molacties vind je in dit artikel.

Wie, wat… waar?

De eerste opdracht wordt gespeeld in het prachtige decor van de rotsen van Prachov: een labyrint van zandstenen rotsformaties (een hint naar Rocky?), wandelpaden en uitkijkpunten. Daar moeten de kandidaten zich verdelen in drie duo’s, om vervolgens diverse zinnen uit te beelden. Het is vooral Charlotte die helemaal losgaat met de verf. En daar zit een stille hint in verborgen… Als ze de opdracht krijgt om 'bij de tandarts' te schilderen, begint ze de vorm van de tand met een 'M'. De 'M' van 'Mol'?

Terwijl Charlotte bewijst dat ze het beter bij journalistiek kan houden, lijkt het haast alsof Renée niet meedoet aan de opdracht. Zij heeft meer oog voor de vogels om haar heen dan voor de artistieke parels van haar medekandidaten. Opvallend genoeg lijkt ze met haar outfitkeuze voorkennis te bezitten. De actrice verschijnt namelijk bij de eerste opdracht met een spijkerbroek vol... verfspetters!

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Deze hint in Wie is de Mol? wijst erop dat Renée de Mol is

Zekerheid bieden

De tweede opdracht zet alle kandidaten op scherp. Presentator Rik van de Westelaken doet hun één voor één een aanbod wat betreft voorkennis over de komende opdracht. En die kennis kan goed van pas komen, want tijdens de derde opdracht staat er veel op het spel. Drie zeldzame vrijstellingen welteverstaan. Er zit wel een addertje onder het gras: de volgende aflevering halen is namelijk niet gratis. De kennis gaat naar de hoogste bieder en dat blijkt er niet één, maar drie te zijn. Zowel Marije, Charlotte als Rocky vindt de vrijstelling 5.000 euro waard. Bijna de helft van de pot, die op dat moment 10.495 euro telt.

Hoewel een Mol natuurlijk niets met een vrijstelling kan, wil hij of zij wel de pot zo laag mogelijk houden. En dat doet Rocky zeker met haar bod. De sporter krijgt in de aflevering als derde het aanbod van Rik, wat een verwijzing lijkt naar de titel van de aflevering: 'Tot drie tellen'. Bovendien maakt Charlotte zich verdacht: als Rik haar vraag of ze denkt te weten wie de Mol is antwoordt ze met 'ja', wat in het Tsjechisch 'ik' betekent. Verraadt ze zichzelf hier?

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Joshua reageert op geruchten over hem en Charlotte in WIDM

Ontspoord

Nadat de kandidaten de test hebben gemaakt gaan ze in twee teams de trein in, op weg naar de vrijstellingen. Onderweg moeten ze verschillende deelopdrachten uitvoeren. Met elke opdracht die ze goed uitvoeren, komen ze dichterbij de middelste wagon. Daar hangt een geldklok die aftelt van 1.800 naar 0 euro. Rocky, Marije en Charlotte weten dankzij de vergaarde voorkennis als eerste de wagon te bereiken, maar door alle ontlading vergeten ze de klok met geld stop te zetten. Een typische Mol-actie die hen alledrie verdacht maakt.

Hoewel het winnende team buiten zinnen is, verloopt het minder soepel bij team Splinter, Joshua en Renée. Vooral Renée lijkt de boel erg te vertragen door veel te vragen en te doen alsof ze het allemaal niet snapt. Iets wat echt bij een Mol hoort. Ook Rocky lijkt niet helemaal oprecht... Hoewel te zien is hoe ze de hele tijd gefocust is op het binnenhalen van de zak, is het uiteindelijk Marije die hen verlost. Hmm...

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Alle verdachte Molacties uit WIDM aflevering 4 toegelicht

Wie punten op Joshua heeft ingezet, heeft ze verloren. In de vijfde aflevering van Wie is de Mol? heeft hij de test niet goed genoeg gemaakt, waarna hij het programma en Tsjechië moet verlaten. Dat hij zijn exit niet aan zag komen, vertelt hij in de video hieronder. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!