Rik van de Westelaken Beeld © AVROTROS

Zoveel potentiële locaties worden bezocht vóór opnames WIDM

03 februari 2021 11:00

'Wie is de Mol?' staat naast zijn sensationele opdrachten bekend om zijn adembenemende en vaak verrassende locaties. Ook dit seizoen bezoeken presentator Rik van de Westelaken (49) en de kandidaten weer vele parels, deze keer in Tsjechië. In de officiële podcast van het programma verklapt Rik dat het vinden van de juiste locatie echter niet zonder slag of stoot gaat.

"Die plekken zien er altijd fantastisch uit, maar je moet net het juiste moment hebben"

Volgens de presentator worden er per seizoen soms wel 200 tot 300 locaties bezocht door het zogenoemde 'research team'. "Dat zijn plekken waar we opdrachten kunnen uitvoeren, maar ook waar ik presentatie zou kunnen doen. Dat zijn vaak mooie, schilderachtige plaatjes die soms ook al iets met de opdracht te maken hebben. Daar wordt wel echt over nagedacht van tevoren", aldus Rik.

Toch is het op de dag zelf altijd nog maar de vraag wat ze aantreffen. "We hebben een paar keer hele mooie plekken voor ogen gehad en dan kom je daar aan en staan er gewoon bouwvakkers te timmeren aan een huis", legt hij uit. Soms moet een take zelfs wel 20 keer over. "Niet alleen omdat ik een fout maak, maar ook omdat de omgeving niet meewerkt. Die plekken zien er altijd fantastisch uit, maar je moet net het juiste moment hebben. Dus het is heel veel geduld hebben."

Miniatuurvoorbeeld

Ook leuk:

Deze hint in Wie is de Mol? wijst erop dat Renée de Mol is

Rik volgde vier seizoenen geleden Art Rooijakkers op als presentator, een rol die hem op het lijf geschreven is. Zo vertelt hij: "Ik voel me als een vis in het water." In het begin was het volgens hem wel even wennen, maar nu gaat het allemaal vanzelf. "Iedereen houdt meteen op met praten als ik in de buurt kom. Dus dan weet je: de verhoudingen zijn duidelijk."

Rik gaat dus voorlopig nergens heen, maar van kandidaat Joshua moesten we afgelopen aflevering afscheid nemen. Dat hij zijn exit niet aan zag komen, vertelt hij in de video hieronder. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Joshua reageert op geruchten over hem en Charlotte in WIDM

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!