Joshua Wie is de Mol? Beeld © AVROTROS

Joshua biecht op: had wel door dat portofoons verwisseld waren

04 februari 2021 09:25

Het 'Wie is de Mol?'-avontuur is voorbij voor Joshua Nolet (32). De voorman van Chef'Special moest zaterdag het veld ruimen, maar vertelt in de officiële podcast van het programma dat hij al een voorgevoel had dat ging gebeuren. Ook bespreekt hij zijn opmerkelijke actie uit aflevering twee. Had hij nou écht niet door dat hij in de verkeerde portofoon praatte?  

"In principe was het een foutje, maar ik zette hem gewoon door"

Joshua was een enthousiaste kandidaat, maar liet ook geen enkele mogelijkheid onbenut om zichzelf verdacht te maken. Zo ook in de tweede aflevering tijdens de opdracht 'Om de tuin leiden'. Om de opdracht uit te voeren werden de kandidaten verdeeld in drie teams. Twee daarvan kregen een rondleiding en moesten zoveel mogelijk vastleggen op film, met foto én in tekst. Ondertussen krijgen Joshua en Lakshmi als derde team vanuit een 'control room' een geheime missie: zorgen dat de fotograaf en de schrijver van hun groep tijdens de rondleiding geheime opdrachten uitvoeren zónder dat de cameraman of -vrouw het merkt. 

Elke opdracht die goed wordt uitgevoerd levert geld in de pot op. Maar kan de cameraman/-vrouw aan het einde van de rondleiding twee van die geheime opdrachten benoemen? Dan wordt er géén geld verdiend en krijgt hij of zij zelfs een joker. Het is dus belangrijk dat de opdrachten geheim blijven, maar halverwege het spel komt Joshua er plots achter dat hij de portofoons heeft verwisseld en al die tijd niet tegen 'shadow team' Charlotte en Rocky heeft lopen praten, maar tegen cameraman Florentijn!

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Rocky en Renée Mollen erop los in WIDM aflevering 5

"Ik heb wel een beetje lopen Mollen, maar het zal je verbazen hoe vaak ik gewoon helemaal opging in het spel en domme dingen deed", vertelt hij in de Wie is de Mol?-podcast. Toch was dat in de opdracht met de portofoons niet het geval, zo vertelt hij: "Ik zag dat eigenlijk al heel snel, maar ik dacht: ik ga gewoon even zo door. (...) In principe was het een foutje, maar ik zette hem gewoon door." Ook vergat hij oprecht Lakshmi tijdens de opdracht 'Fotogenie(k)'. "Ik had nog wel een paar minuten, maar ik was haar vergeten", biecht hij op. "Ik zat er gewoon een beetje mee te spelen."

En dat allemaal om zichzelf verdacht te maken. Toch was het niet genoeg om alle anderen op het verkeerde spoor te zetten, want na de test in aflevering vijf moest hij zijn koffers pakken. In onderstaande video blikt hij terug op zijn deelname.

Miniatuurvoorbeeld

Ook leuk:

De creatieve foto's die we niet te zien kregen in Wie is de Mol?

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!