Beeld © Jinek

Gordon berispt bij Jinek: 'Zo’n hondje niet promoten'

4 februari 2021 11:54

Gordon (52) en zijn pup Toto blijven de gemoederen bezig houden. De zanger kwam woensdagavond weer ter sprake op de Nederlandse televisie, ditmaal aan tafel bij 'Jinek'. "Een hond is geen impulsaankoop", zo klonk het daar.

"Ze lijken niet te beseffen dat je een dier voor een heel leven hebt"

Hoewel Gordon dolgelukkig is als papa van de Franse buldog, maken deskundigen zich ontzettend zorgen. "Ik zie dat hij er heel gelukkig mee is, dus ik vind het eigenlijk ook ergens best wel sneu voor hem", stelt Karen Soeters, voorzitter van stichting House for Animals.

Het dilemma zit hem in de snuit van het beestje. "Die worden gefokt zodat de snuit maar platter en platter wordt. Het probleem is dat die honden heel vaak hierdoor geen adem kunnen halen en gigantische gezondheidsproblemen hebben", legt ze uit.

De extreme gevaren van coronapuppy's

04:07
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Gordon neemt advocaat in de arm na beschuldigingen Gerard Joling

Hoewel het inmiddels in Nederland niet langer is toegestaan hondjes zoals die van Gordon te fokken, vertelt Karen dat er nog wel altijd veel aanvraag naar is en daarom veel baasjes hun pup uit het buitenland halen. Of dat ook bij Gordon het geval is, is niet duidelijk. "Wat ik zo jammer vind, ik zou het fantastisch vinden als hij zou zeggen: dit wist ik niet en ik ga het verhaal vertellen achter dit hondje. (…) Je wil zo’n hondje niet promoten."

Ook journalist en hondenliefhebber Antoinnette Scheulderman is het daarmee eens. "Dat soort honden, die gefokt worden om een bepaald uiterlijk, dat kan niet. Dat is zielig. (...) Ik maak me er ontzettend veel zorgen over, want nu tijdens de lockdown hebben mensen er tijd voor. Maar ze lijken niet te beseffen dat je een dier voor een heel leven hebt."

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Gerard bijt van zich af: Gordon niet alleen verslaafd aan hond

De Koninklijke Hondenbescherming deed eerder ook al een oproepje, maar daar had Gordon lak aan.

Gordon heeft lak aan kritiek op puppy Toto

00:47

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!