Married At First Sight Australie Beeld © Youtube

Reünie MAFS Australië loopt volledig uit de klauwen

05 februari 2021 21:09

Daar waar we elke week weer smullen van de Nederlandse versie van 'Married at First Sight', doen we dat misschien nog wel een tikkeltje meer bij de Australische versie. Want de stellen Down Under zorgen voor behoorlijk wat chaos en drama...

"We hadden ruzie... En in die tijd miste ik gewoon mijn vriendin"

Deze week hielden de oud-deelnemers een reünie en daarvoor kwamen kandidaten uit meerdere seizoenen van het populaire programma bijeen. Van de beruchte Nasser, Troy en Ashley (seizoen 5) tot Mike en Heidi (seizoen 6). Maar ook Jo die in 2018 meedeed en sindsdien onherkenbaar is geworden. Zet al deze excentrieke types bij elkaar, en je hebt een avond vol spektakel!

Om positief te beginnen: Martha en Michael zijn nog steeds bij elkaar. Nu hadden we sowieso wel een goed gevoel bij hen, maar toch fijn. Zelf vindt Martha dat seizoen 6, waar ze zelf in zat, het allerbeste is. Troy en Ashley uit een seizoen eerder zijn niet meer samen, maar daar wil Troy maar al te graag verandering in brengen. De rest van de club moedigt dat aan, maar Ashley is minder enthousiast. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Martien Meiland laat zich uit over MAFS-huwelijk Sylvia en Freddy

Oud-deelnemer Nasser verspreidde na zijn MAFS-avontuur veel negativiteit over zijn mede-kandidaten, dus hij was allerminst een positief middelpunt. Als hij zichzelf tijdens de reünie nader wilde verklaren tegenover de groep, grijpt Mike in: "Het boeit niemand, maat. Je hebt over iedereen in deze ruimte geluld, ga zitten. Niemand hoeft het te horen." De groep vraagt hem daarna 'vriendelijk' te vertrekken. Tot zover de gezellige sfeer. 

Uiteraard kunnen de uitspraken van Mike uit seizoen 6 ("Ik ben je therapeut niet, dit is geen therapie.") niet onbesproken blijven. Nu, zo'n twee jaar later, zegt hij spijt te hebben van zijn onhandige opmerkingen. Mike voegt toe dat Heidi en hij een pauze hebben. In hetzelfde seizoen was ook Jessika verantwoordelijk voor behoorlijk wat drama en ook zíj trekt het boetekleed aan het zegt spijt te hebben. Maar daar trekt Cyrell, uit hetzelfde seizoen, zich weinig van aan. Bij binnenkomst probeerde Jess haar te begroeten, maar daar was Cyrell niet van gediend: "Ik sta niet op voor afval.". Zo. De toon is gezet. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

MAFS Australië-deelnemer Ines regelmatig onder het mes na opnames

Als Cyrell vervolgens Jess confronteert met een uitspraak (ze zou hebben gezegd dat Cyrell haar zoon gebruikt voor publiciteit), loopt de boel uit de klauwen. Cyrell gooit binnen no-time een glas wijn in Jess' gezicht, die daarop de ruimte verlaat. Als ze even later terugkomt, begint het riedeltje opnieuw en krijgt ze wederom een lading wijn over zich heen. En dat terwijl Jess direct claimde 'veranderd te zijn'. 

Om af te sluiten met een positieve noot, we blijven bij Cyrell: de vriendschap tussen haar en Lizzie is weer nieuw leven in geblazen. Ze waren goede vriendinnen tijdens het programma, maar daarna verwaterde het contact. Als Cyrell na een confrontatie met Nasser emotioneel wordt en van tafel gaat, komt Lizzie direct naar haar toe om een troostende hand te bieden. Het gaat echt alle kanten op tijdens dit diner. "Je bent nog steeds m'n meisje", zegt Lizzie. Cyrell: "Ik heb je wel gemist, Liz. Ik ben inmiddels moeder geworden en we hadden ruzie... En in die tijd miste ik gewoon mijn vriendin." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Danny uit MAFS deelt niet eerder vertoonde beelden huwelijksnacht

Ook in Nederland is het programma een groot succes. Al geldt dat niet voor de koppels...

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!