Virgin River Beeld © Netflix

Ook déze Virgin River-actrice was in de race voor de rol van Mel

05 februari 2021 21:37

Na een succesvol en meeslepend eerste seizoen van 'Virgin River', keerde de show afgelopen november terug bij Netflix. Een grote rol was weggelegd voor actrice Lauren Hammersley (46), maar die had liever een ander personage gespeeld vertelt ze aan 'Daily Express'.

"Gelukkig kreeg ik te horen dat ze het personage zouden veranderen om meer concurrentie en frustratie voor Mel te creëren",

Lauren speelt in Virgin River Charmaine, de voormalig scharrel van bareigenaar Jack (Martin Henderson). Toch had ze liever de rol van Mel gespeeld, voor wie Jack haar verlaat. Een rol die ging naar actrice Alexandra Breckenridge. In eerste instantie deed Lauren dan ook auditie voor die rol. Pas later werd duidelijk dat de makers haar meer als Charmaine zagen. "Gelukkig kreeg ik te horen dat ze het personage zouden veranderen om meer concurrentie en frustratie voor Mel te creëren", aldus de actrice. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Virgin River seizoen 3 nu dan toch echt officieel aangekondigd

In de boeken van Robyn Carr, waarop de Netflix-serie gebaseerd is, is Charmaine namelijk een stuk ouder dan Jack. Wat wel hetzelfde is gebleven is dat Charmaine niet bepaald een geliefd karakter is. "Er zijn twee kanten aan het verhaal", vertelt de actrice. "Charmaine wil heel graag dat Jack van haar is, maar zijn hart hoort bij Mel. Het is moeilijk geweest voor Charmaine, maar ik snap waarom mensen haar uit de weg willen hebben, vanwege de chemie tussen Jack en Mel."

Volgens Lauren wil haar personage niets liever dan geaccepteerd worden door Virgin River. "Ik heb medelijden met haar", stelt ze dan ook. "En nu is ze zwanger en is de man die haar dat heeft aangedaan met een andere vrouw. Dat is rot".

Miniatuurvoorbeeld

Ook leuk:

Anna Drijver en Elise Schaap komen samen met nieuwe Netflix-serie

Virgin River gaat over verpleegkundige Melinda Monroe die besluit om te solliciteren op een baan in de stad Virgin River. Melinda wil graag opnieuw beginnen en haar pijnlijke herinneringen achter zich laten, maar ze ontdekt al snel dat dit lastiger is dan gedacht in een kleine stad. De Netflix-hit is gebaseerd op de romantische boekenreeks van schrijfster Robyn Carr, die ruim twintig boeken over het stadje schreef. Genoeg inspiratie dus voor de aankomende seizoenen. En fans hoeven niet lang te wachten, want afgelopen december kondigde Netflix een derde seizoen aan.

Ken je de serie nog niet, maar ben je wel nieuwsgierig naar Virgin River? Hieronder zie je de trailer van het eerste seizoen.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!