Beeld © © MAX/Roland J.Reinders

Hoe gaat het met de oud-winnaars van Heel Holland Bakt?

14 februari 2021 12:43

Na heel wat taarten bakken wordt op zondag 14 februari 2021 duidelijk wie de winnaar is van het huidige 'Heel Holland Bakt'-seizoen. Die persoon staat de eer en eeuwige roem te wachten. Maar hoe staat het er eigenlijk voor met de winnaars van de vorige seizoenen?

"Een jaar later was ik alleen nog maar geld aan het verdienen met bakken"

Het blijft nog even gissen naar de winnaar van Heel Holland Bakt 2020-2021, maar Elizabeth, Thijs of Eric treedt wel mooi in de voetsporen van een aantal zeer succesvolle thuisbakkers. 

Rutger

De eerste overwinning van Heel Holland Bakt stamt uit 2013: toen werd Rutger uitgeroepen tot beste thuisbakker van Nederland. De tijden dat hij anoniem over straat kan lopen zijn voorbij, zo vertelde Rutger eerder aan RTL Boulevard. Zijn baan in het ziekenhuis kon hij meteen opzeggen en inmiddels liggen er maar liefst acht boeken van hem in de winkel. Naast de recepten in die boeken deelt Rutger ook zoete én hartige recepten op zijn eigen website

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Oven voorverwarmen: Heel Holland Bakt nog vijf seizoenen te zien

Menno 

Menno neemt in het tweede seizoen de winst mee naar huis en sindsdien is hij druk bezig in de bakwereld. De vrolijke thuisbakker met de baard kent ondanks zijn vele successen ook tegenslagen. Hij kampte jaren geleden met een depressie en burn-out. Inmiddels gaat het beter met hem en vliegen zijn boeken als warme broodjes over de toonbank. Daarnaast werkt hij als verkoopmedewerker. 

Sarena

In 2015 is Sarena uitgeroepen tot beste thuisbakker van Nederland. Dat is niet voor niets, want met haar Italiaanse twist wist ze Robèrt en Janny week na week te verrassen met haar baksels. De winst heeft haar geen windeieren gelegd, want een grote droom is gekomen. Direct na de winst mocht ze een kookboek uitbrengen. Niet alleen met haar boek verdient ze geld, ook staan mensen in de rij om kookworkshops bij haar te volgen. Voorlopig zit ze niet stil: Sarena wil dit jaar haar eigen kookstudio openen in Drenthe. 

Annemarie

Dat bakken voor Annemarie nog steeds haar lust en haar leven is, merk je wel als je een blik op haar website werpt. Ze is de vierde thuisbakker die Heel Holland Bakt weet te winnen. Sinds de winst in 2016 bakt ze lekker door en heeft ze haar droom om bakworkshops door het hele land te geven gerealiseerd. Met ook nog eens een eigen boek op haar naam kun je wel stellen dat het programma haar een duwtje in de juiste (lees: succesvolle) richting heeft gegeven. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Deze finalisten strijden om de winst in Heel Holland Bakt 2021

Hans 

Hans, winnaar in 2017, kijkt terug op Heel Holland Bakt als een 'ren je rot-race'. Maar wél een lucratieve race. Een jaar na de winst kon hij zijn geld al verdienen met het bakken. De patissier slash chocolatier maakt de mooiste creaties en heeft inmiddels een hoop recepten gedeeld op zijn website. En omdat een boek niet mag ontbreken heeft ook deze thuisbakker er één op de plank liggen: Leer bakken met Hans.

Anna

Anna kan meepraten hoe levensveranderend het is als je door Robèrt en Janny tot beste thuisbakker van Nederland wordt uitgeroepen. Haar baan bij de marine zei ze gedag om zich vol op het bakken te storten. Binnenkort kun je zelfs van haar taartjes genieten: in het voorjaar opent ze een eigen zaak in hartje Amersfoort. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

HHB-winnares Anna Yilmaz zet punt achter marineloopbaan

Anouk

Anouk weet als winnaar van 2019 dat doorpakken doorbakken betekent. Haar eigen website is al lang en breed in de lucht en met het boek Heel Holland Bakt Thuis springt ze handig in op alle thuisbakkers die sinds de coronacrisis meer tijd hebben om de keuken in te duiken. Al met al heeft ze de perfecte ingrediënten in huis om net als de andere winnaars nog lang op haar winst en succes te teren.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

HHB-deelnemer Cas heeft iets te vieren met Janny en André

De finale van Heel Holland Bakt wordt zondag om 20.25 uur uitgezonden op NPO 1.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!