Carlos en Colinda uit Ik Vertrek Beeld © AVROTROS

Taalbarrière zorgt voor hilarische blunder tijdens ontbijt in Ik Vertrek

09 februari 2021 21:35

Huisschilder Carlos (48) en taxichauffeur Colinda (52) dromen van een B&B en een leven zonder regels en bemoeienis in Spanje. Zo gezegd, zo gedaan en daarom pakken ze hun koffers en verruilen hun geliefde en vertrouwde Breda voor de Spaanse badplaats Bellreguard. Er is alleen één probleem: ze hebben nul horeca-ervaring.

"Sper gastvrij stel en het zal je als gast aan niets ontbreken. Behalve roomboter misschien"

Hoewel Carlos en Colinda dol zijn op de Brabantse gezelligheid, staat de Nederlandse betutteling hen steeds meer tegen. In Spanje hopen ze een leven zonder regels en bemoeienis te kunnen leiden. Het koppel heeft de afgelopen tijd veel meegemaakt en hoopt in Spanje een frisse start te maken. Hun nieuwe leven begint met de koop van een vervallen herenhuis voor 65.000 euro, hier willen ze een Bed & Breakfast van maken met vijf gastenkamers. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Martien Meiland wie? Kijkers Ik Vertrek omarmen chaoot Emmy

Bij aankomst in Spanje gaat het al meteen mis. De overdracht kan namelijk niet doorgaan vanwege een fout in het kadaster. Hoewel dit grote gevolgen voor de planning heeft, kan niets hun opperbeste stemming verpesten. Carlos en Colinda voelen zich al helemaal thuis in Bellreguard en na een kennismaking met de buurtjes hebben ze het idee alsof ze al jaren in Spanje wonen, alleen de taal nog even onder de knie krijgen.

Het stel kan niet wachten om aan hun nieuwe leven te beginnen, maar ze moeten nog drie maanden geduld hebben voordat de aankoop eindelijk rond is. Ook de verbouwing loopt niet op rolletjes. De aannemer in Spanje wil de volle prijs en daarom heeft Carlos besloten zijn eigen mannen vanuit Nederland op en neer te laten vliegen, maar dat hebben ze geen vergunning voor. Uiteindelijk besluit het koppel op de bonnefooi naar Spanje te vertrekken en zelf maar vast te beginnen. Ze nemen een aannemer in de arm en storten zich vol goede moed op de verbouwing.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kijkers Ik Vertrek kunnen weer genoeg van 'bingokaart' afstrepen

En hun harde werken werpt zijn vruchten af. Hoewel Carlos en Colinda inmiddels al meer dan 10.000 euro boven budget zitten en hun B&B nog lang niet af is, zijn daar - iets later dan gepland - dan eindelijk de eerste gasten. Zelfs zonder nachtkastjes hebben hun eerste klanten een heerlijke nacht. Alleen tijdens het ontbijt wordt duidelijk dat ze nog genoeg moeten leren. Colinda heeft namelijk geen boter gekocht, maar gist... Sowieso blijkt communicatie een terugkerend probleem.

Miniatuurvoorbeeld

Ook leuk:

Deze Ik Vertrek-koppels zijn ons altijd bijgebleven

Hoewel het koppel nog altijd iedere dag aan het klussen is, vertellen ze in een update op de website van Ik Vertrek dat het nog steeds voelt als een droom. Wel laten ze weten dat het afgelopen jaar er een met ups en downs is geweest. "Toen we in november 2019 vertrokken had niemand verwacht dat de wereld er een paar maanden later heel anders uit zou zien", aldus het duo.

"Als we van te voren hadden geweten dat het coronavirus zou uitbreken, dan hadden we onze plannen waarschijnlijk een jaar uitgesteld. Maar aan de andere kant was er dan wel weer iets anders geweest. Het leven verloopt nu eenmaal nooit vlekkeloos en we moeten dealen met de dingen die op ons pad komen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Wat goed! Chateau Meiland keert op 1 maart al terug

Hoewel het stel in de supermarkt gewoon al het lekkers uit Nederland inslaat, missen ze wel hun zonen uit Nederland. Zo hebben ze hun oudste al een jaar niet gezien vanwege alle wisselende maatregelen en reisadviezen. "Gelukkig kunnen we wel videobellen, iets wat we dan ook vaak samen doen!"

Ik Vertrek is elke dinsdag om 20.35 te zien bij NPO 1. Kijk de aflevering hier terug.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!