Beeld © BNNVARA/Annemieke van der Togt

First Dates-icoon Sergio krijgt zijn fameuze oneliners ingefluisterd

11 februari 2021 13:08

Schokkend nieuws vanuit de wereld van 'First Dates'. Vooral voor wie denkt dat de onberispelijke gastheer Sergio Vyent (48) zijn liefdes-oneliners zelf bedenkt. Helaas: die krijgt hij namelijk ingefluisterd door de redactie van het programma.

"Sommige zijn heel cheesy, maar ik krijg heel veel berichten van mensen die de quotes fijn vinden en er ook echt iets aan hebben"

Sergio is een van de meest iconische figuren van het programma. Naast zijn fijne karakter waarmee hij de gasten direct op hun gemak stelt, schudt hij ook iedere aflevering de beste oneliners uit zijn mouw. Van 'Geluk kun je vermenigvuldigen door het te delen' tot 'Liefde is als een spannend boek: iedereen hoopt op een happy end': hij schiet als een ware Cupido telkens raak. Maar in een interview met de VARAgids doet hij een ontluisterende onthulling: een van de eindredacteuren zit voor hem tijdens de opnames en 'vuurt [de oneliners] op me af', zo vertelt Sergio. En zijn eigen inbreng? "Ik herhaal wat ze zegt." 

Miniatuurvoorbeeld

LEES OOK:

Kijkers First Dates zien date Rob Verlinden hard van stapel lopen

Waar de redactie van het programma de spreuken altijd weer vandaan tovert? "We halen ze eigenlijk overal vandaan. Vervolgens spreek ik met Sigrid, een van de eindredacteuren, in één ruk tachtig afleveringen in. Of eigenlijk 120, want dan hebben ze nog wat te kiezen. En ik weet het, sommige zijn heel cheesy, maar ik krijg heel veel berichten van mensen die de quotes fijn vinden en er ook echt iets aan hebben."

Sergio krijgt dankzij zijn rol als gastheer in het liefdesprogramma een hoop aandacht op straat. "Men heeft een bepaald beeld van me: open, toegankelijk, aardig. Dus dat is ook wat ze verwachten", vertelt hij. "Als ik niet lekker in mijn vel zit, moet ik dus eerst nadenken of ik wel naar buiten wil. Dat is voor het eerst in mijn leven, en raar. Maar goed, de mensen die me aanspreken doen dat met de beste bedoelingen."

Miniatuurvoorbeeld

LEES OOK:

Rob Verlinden overrompeld door date in First Dates: 'Heb vlinders'

First Dates is iedere werkdag om 19.25 uur te zien op NPO3.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!