Beeld © Endemol Shine / GTST

Sprookjes bestaan: Ludo Sanders in de ban van mysterieuze raaf

12 februari 2021 09:23

Ludo Sanders, de grootste soapschurk uit de geschiedenis van 'Goede Tijden, Slechte Tijden', heeft zo’n beetje alles al wel meegemaakt in het fictieve Meerdijk. Toch hebben de schrijvers na 25 jaar weer iets nieuws weten te bedenken rondom het alter ego van Erik de Vogel (59): de komst van een gevleugelde boezemvriend in de vorm van raaf Uccello.

Na afgelopen herfst overboord te zijn gemept door kleinzoon Valentijn, belandt Ludo op een verlaten boorplatform midden op zee. Met pijn en moeite weet de pater familias van de Sanders-clan zich in leven te houden met regenwater en beschimmeld brood. De grootste moeite heeft Ludo echter met het gemis van zijn grote steun en toeverlaat: Janine.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Aukje van Ginneken heeft spijt van GTST: 'Was niet voorbereid'

Net wanneer eenzaamheid de doodzieke Ludo fataal lijkt te worden, landt er een mysterieuze raaf op het boorplatform. Ludo weet het beestje te vangen en besluit hem om te dopen tot Uccello, de Italiaanse benaming voor vogel. Wekenlang zijn Uccello en Ludo onafscheidelijk. De twee verorberen samen een door Uccello gevangen visje en de raaf ontpopt zich zelfs tot een ware gesprekspartner voor de verwarde kunstmagnaat.

Ondanks dat Ludo een nieuwe steun en toeverlaat heeft gevonden, wil dat niet zeggen dat hij Janine niet meer nodig heeft. Hij wil alsnog terugkeren naar zijn familie en vrienden in Meerdijk en om daarin te slagen bedenkt hij een ingenieus plan: hij schrijft de coördinaten van zijn exacte locatie op een briefje - toevallig slingerde er nog wat papier rond op het boorplatform - en stopt dit in de plastic huls van een balpen, die hij om het pootje van de vogel bindt.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Geliefd GTST-personage maakt korte comeback in Meerdijk

Enkele dagen later komt Uccello bij de ontroostbare Janine terecht, die direct een helikopter weet te charteren en samen met Leon naar het boorplatform vliegt. Net op het moment dat Ludo dreigt zijn laatste adem uit te blazen, wordt hij gevonden door zijn grote liefde.

Eenmaal terug in Meerdijk lijkt de labiele Ludo echter weinig oog te hebben voor zijn vrienden en familie. Ook zijn werk bij het veilinghuis laat hem koud. Het enige wat hem nog kan bekoren is het lot van de spoorloos verdwenen Uccello.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bo Maerten neemt op dramatische wijze afscheid in GTST

In een soap is gelukkig (bijna) alles mogelijk en dus is het een kwestie van tijd voordat Uccello aan komt vliegen bij de kapitale villa van de familie Sanders. Ludo is maar wat blij met de terugkeer van zijn kameraad en gaat al gauw weer op in hun gesprekken.

Maar terwijl hij druk in de weer is met het pellen van pinda’s en het plaatsen van een volière voor zijn gevleugelde vriend in zijn werkkamer, ziet Janine de raaf het liefst zo snel mogelijk weer vertrekken. Zal Ludo ooit weer de soapschurk van weleer worden? Of zal hij zich blijven verliezen in zijn sprookje met Uccello?

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Waarom Caroline De Bruijn haar Erik de Vogel blíjft versieren

Je ziet het de komende weken in Goede Tijden, Slechte Tijden, iedere maandag tot en met donderdag om 20.00 bij RTL 4.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!