Charlotte Wie is de Mol? Beeld © Instagram @wieisdemol.avrotros / AVROTROS

Geeft Charlotte hiermee prijs dat ze de Mol is?

15 februari 2021 16:05

Nog maar drie kandidaten zijn op zoek naar het antwoord op die ene vraag: wie is de Mol? Gedurende hun zoektocht helpen ze de saboteur in kwestie ook nog eens een handje. Want hadden de kandidaten nou écht niet door dat ze aan het meezingen waren? En was het nou 099 of 660? Alle Molacties vind je in dit artikel.

Steen Goed

Tijdens de eerste opdracht is het aan de kandidaten om specifieke kledingstukken omhoog te hijsen. Als ze de juiste items overhouden, verdienen ze geld voor de pot. Welke stukken ze precies moeten hebben, daar kunnen ze achter komen door lockers te openen die corresponderen met de codes uit de mijn. Alleen gaat het daar niet helemaal soepel... Vooral Rocky (hoe toepasselijk) lijkt erop los te Mollen.

Hoewel Marije overtuigd is dat er nog meer codes zijn, wil de voetbalster al snel de zoektocht naar extra stenen staken. Even later maakt Rocky zichzelf weer verdacht wanneer ze happig de functie van Charlotte overneemt en cijfers gaat doorgeven. Waarbij ze (bewust?) een grote fout maakt. Rocky geeft namelijk de opdracht om te zoeken naar locker 099, in plaats van 660.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Wie is de Mol?-uitzending overladen met kritiek: 'Racistisch'

Ook Charlotte blijft niet onopgemerkt door de manier waarop ze de codes doorgeeft. Ze overspoelt Splinter namelijk met informatie en neemt dan alweer snel de benen zonder de cijfers te willen herhalen. Ook gek: bij het shot van de journaliste voor de mijnen staat het woord 'homMOLe'. Een stille hint? Of gewoon puur toeval?

Splinter had op zijn beurt ook genoeg speelruimte om lekker zijn gang te gaan en te Mollen. Niemand die het zag, want hij was bijna constant alleen bij de lockers. Het is dan niet zo moeilijk om een paar items te verwisselen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Seizoen Wie is de Mol? met alleen grote namen onmogelijk'

Zinvol

Verspreid over een industrieterrein kunnen de kandidaten vijftig kisten met woorden vinden. Om 1.500 euro te verdienen voor de pot, moeten ze daarmee vijf zinnen maken. Alleen de manier waarop ze bezig zijn is niet echt 'zinvol' te noemen. Als een kip zonder kop rijden Marije, Renée en Rocky over het terrein, terwijl Charlotte er samen met Splinter een potje van maakt en vreemde zinnen vormt. Gek genoeg was er niemand van de andere kandidaten die dacht: hier klopt iets niet.

Als Mol weet je natuurlijk precies waar alle woorden liggen en is het handig om bijvoorbeeld heel bewust het woord 'met' links te laten liggen, hoe vaak Charlotte het ook door de portofoon schreeuwt. En wie zat er achter het stuur? Rocky... In de opdracht zit ook een verwijzing naar de titel: 'Aanwijzing'. Charlotte draagt op een gegeven moment namelijk de kist waarop staat 'Mol'. Is Charlotte dus de Mol?

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Lakshmi vreesde voor negatieve reacties na Wie is de Mol?

Aanwijzingen

Tijdens de laatste opdracht, waar veel te doen over is geweest, kunnen de kandidaten even ontspannen. Hoewel het lijkt, met de nadrukt op lijkt, dat iedereen lekker bezig is, wordt er valsgespeeld door Renée. Er mocht namelijk niet meegezongen worden, anders kost dat geld voor de pot. En wat doet de actrice? Inderdaad, lekker meeblèren. Rocky was opvallend stil tijdens de opdracht en laat de andere kandidaten vooral raden. 

De titel van de aflevering kan ook hier weer op Charlotte slaan. De journaliste wijst namelijk enthousiast naar zichzelf als ze 'Single Ladies' van Beyoncé uit moet beelden. Is dat een 'Aanwijzing'? Ook Splinter maakt een opvallend gebaar tijdens de opdracht. Als kroon vormt hij de letter 'M' boven zijn hoofd. Van Mol?

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kijkers raken niet uitgepraat over gestuntel Marije in WIDM?

Hoewel Marije haar ziel en zaligheid in de aflevering gooide en nog steeds pijn aan haar handen heeft van de high fives van Splinter, moest ze helaas het spel verlaten. Aan RTL Boulevard liet ze weten dat ze haar exit al aan zag komen.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!