Beeld © ANP

Disney maakt achtdelige documentaireserie over Feyenoord

16 februari 2021 11:17

The Walt Disney Company werkt aan een achtdelige documentaireserie over Feyenoord. Het project heeft als werktitel Feyenoord Rotterdam en wordt als eerste Nederlandse ‘Star original’ gepresenteerd. Star is een nieuw merk van Disney+ waarop vanaf 23 februari oudere series en films maar ook veel nieuwe originele producties worden gepresenteerd.

"Dit past perfect bij onze ambitie om de uitstraling en impact van Feyenoord te vergroten"

Er gingen al een tijdje geruchten rond dat Disney een serie wilde maken over de Rotterdamse club, na uitspraken bij Veronica Inside. Deze worden nu deels bevestigd door Disney, dat met onder meer de komst van deze documentaire en Star spreekt van een mijlpaal.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Modern Family en The Walking Dead binnenkort op Disney+

In de serie, die is geproduceerd door het bedrijf Lusus Media, opent de 112 jaar oude Rotterdamse club zonder enige beperkingen zijn deuren. "Dit past perfect bij onze ambitie om de uitstraling en impact van Feyenoord te vergroten", stelt commercieel directeur Joris van Dijk van Feyenoord.

"Wij willen een open en transparante club zijn en dit is daarvan het ultieme bewijs. Het is voor ons een belangrijke stap om samen met een internationale partner als Disney al onze supporters een unieke blik op het reilen en zeilen van onze prachtige club te kunnen geven."

De serie bestaat uit acht delen en elke aflevering duurt vijftig minuten. Het is nog niet duidelijk wanneer Feyenoord Rotterdam precies te zien zal zijn op Disney+. De serie maakt deel uit van een reeks van tien nieuwe Europese originele producties die het bedrijf dinsdag heeft aangekondigd. Aan de projecten die op dit moment in andere landen worden ontwikkeld, werken bekroonde makers en producenten mee als Juliette Howel, Stephen Butchard, Quoc Dang Trang en Jörg Winger.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Smullen: The Greatest Showman komt naar Disney+

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!