Beeld © SBS

'Frikandel speciaal'-meisje krijgt passende wijn van date in LLDL

16 februari 2021 12:30

De 32-jarige sommelier Maarten hoopt in 'Lang Leve de Liefde XL' met een nieuwe vlam het glas te heffen. Wat hij niet weet, is dat hij voor een grote uitdaging staat. Hij zoekt iemand die van lekker eten eten en nu geldt dat op zich wel voor Monique (28), aan wie hij wordt gekoppeld, maar zij denkt bij 'lekker eten' vooral aan de snackbar in plaats van een goed restaurant. En dat is niet helemaal wat Maarten bedoelt...

"Bestel een frikandel speciaal"

Het lijkt in eerste instantie meteen te klikken tussen de twee, maar wat Maarten op dat moment nog niet weet is dat de tandartsassistente geen behoefte aan een uitgebreid diner met een bijpassende wijn voor iedere gang. "Bestel een frikandel speciaal", draagt ze hem op als hij naar haar wensen voor het avondeten vraagt.

Maarten gaat de uitdaging niet uit de weg. Niet alleen probeert hij een frikandel speciaal te serveren die niet zou misstaan als voorgerecht in een vijfsterrenrestaurant, de sommelier vindt er zelfs een bijpassende wijn bij. "Dit is een Duitse wijn", legt hij uit. Hoe het gesprek vervolgens een gekke twist krijgt, zie je in het fragment hieronder.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Liefdesavontuur van hitsige senioren lijkt mis te gaan in LLDL

Als kijker voel je het misschien al aankomen: deze match loopt op niks uit. Ondanks dat Monique de dure biologische wijn van haar date beledigt door die 'lieveheersbeestjes-plas' te noemen, wil Maarten verlengen. Helaas voor hem denkt Monique daar heel anders over en wijst ze hem de deur. Na de vriendschappelijke date wil ze nog maar één ding: naar huis keren. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Lang Leve de Liefde krijgt extra lange afleveringen

Lang Leve de Liefde XL wordt iedere maandag om 21.30 uur uitgezonden op SBS6. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!